11 javë të shtatzënisë


Në 11 javë shtatzënë fëmija juaj është në lidhje me madhësinë e 31 mm, dhe ai përfundoi periudhën më kritike të zhvillimit. Nga ky moment fillon e ashtuquajtura periudhë e fetusit të zhvillimit.

Fruta është aktive lëviz, por ju ende nuk mund të mendojnë se. Të gjitha organet e tij janë të formuar dhe të fillojnë të funksionojë, megjithatë, nuk është zbatuar ende plotësisht.

Javën e 11 të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Pas 11 javëve të shtatzënisë, fëmija duket thonjtë vogël dhe follicles flokët. Krahët dhe këmbët e tij filloi të bëj të gjitha nyjet.

Shpinë është formuar plotësisht dhe shkëlqen nëpërmjet lëkurë të hollë. Nga të shpinë në të gjitha pjesët e trupit filloi të rritet nerva kurrizore.

U formua dhe fillon të prodhojë hormonet tiroide. Në këtë fazë, kjo e bën të shfaqë një të vogël, por së shpejti ajo do të sigurojë plotësisht fëmijën me hormone.

Vazhdimi formimin traktit respirator, këtë javë nuk është një pemë diferencim bronkiale.

Verdhë veze harar pushon të funksionojë si organeve gjakformuese, tani këto funksione të marrë përsipër plotësisht mëlçinë dhe përfundimisht palcën e eshtrave.

Gjatë vizitës së tij të ardhshëm në mjeku herë të parë ju mund të dëgjoni rrahje zemre e fëmijës së tyre, i cili i dëgjon mjeku duke përdorur pajisje fetal Doppler, bazuar në parimin e ultrazërit.

Ju mund të keni bërë të pakëndshme në rrobat e tij të zakonshme. Në këtë rast, ajo është konsideruar vlerë blerjen e veshjeve të posaçme për gratë shtatzëna. Dhe mos u bëni merak se ajo do të jetë më pak tërheqëse dhe në modë se zakonisht, duke prerë karakteristika të ju lejojnë të ndjehen më të lirshëm, pavarësisht ndryshimit ngadalë dimensioneve.