10 javë të shtatzënisë


Në 10 javë shtatzënë fëmija juaj madhësia e rreth 23 mm, por ajo është tashmë si një njeri të vogël. Të gjitha pjesët e mëdha të trupit janë formuar, dhe harqet Gill dhe bisht zhdukur.

10 javë të shtatzënisë, zhvillimin e embrionit


Sigurisht, trupi ka për të shkuar nëpër shumë faza të zhvillimit, por të gjitha bazat janë të përcaktuara. Ndryshimet e vazhdueshme të sistemeve dhe organeve, të tilla si zemra ekzistuese tashmë plotësisht përfundon ndarjen në katër dhomat dhe ka fillimet e valvulave.

Në këtë kohë formuan edhe bazat e dhëmbëve të qumështit. Plotësisht të përfunduar formimin e syve dhe qepallat mbyllur përfundimisht. Sytë e fëmijës suaj do të mbeten të mbyllura deri 27 javë të shtatzënisë.

Në sy mund të dallojë veshët e vogël, gojën dhe hundën, hunda e cila bëhet shumë më e qartë. Tani që formuan të gjithë trupi kryesor i fëmijës, ai do të rritet shumë më të shpejtë.

Në 10 javë të shtatzënisë fillon diferencimin e gonads. Por një ultratinguj për të përcaktuar seksi do të jetë e mundur para se në fund të javës së ardhshme. Testiseve djemtë fillojnë të sintetizojnë testosterone hormon kryesor të saj, dhe shpretkë duket makrofagjet qelizë të gjakut para.

Në 10 javë të shtatzënisë është pothuajse tërësisht përfundon formimin e placentës. Ajo sekreton hormonet janë të nevojshme për të mbështetur shtatzëninë.

Ju ende nuk duken shtatzënë, ndërsa bel perimetër mund të rritet pak. Sëmundje mëngjesit, lodhje dhe humor swings të vazhdojë të rritet. Në mënyrë që të japë trupin tuaj të rregulluar në shtatzëni, mundësisht pak shkarkoj zakonshme orarin tuaj. Mundohuni të ndërtoj disa orë pushim një ditë, kushtoj atyre për të komunikuar me ju njerëz të mirë, aktivitetet kulturore apo shëtitjet në ajër të pastër.