12 javë të shtatzënisë


Madhësia e fëmijës tuaj nga kurorë të coccyx në 12 javë të shtatzënisë rreth 41 mm.

Ky fetus afat fillon për të formuar një diafragmë. Trajton fetusi tashmë mund të jetë i ngjeshur në grushta dhe shfryj. Dhe mobiliteti i përgjithshëm është gjithashtu në rritje: gjatë ultratinguj tregon se si ky acrobat pak kryen flips dhe somersaults. Dimensionet e tij janë të vogla, për shkak se mitra nuk e kufizon lëvizjet e saj aktive. Ndërsa ju ende nuk ndihen, por për një muaj do të jetë e mundur. Në fillimet e në rritje mishrat fruta dhëmbët. Ata fillojnë mineralizuvatysya, dhe brenda nuk është embrion i tul ardhmen dentare.

Në traktin gastrointestinal, gjithashtu, nuk janë ngjarje të rëndësishme vazhdon të rritet me shpejtësi zorrët fetusin, por kryesisht të hollë, dhe diferencimi celular fillon pankreasit. Deri në fund të javës janë të islets përcaktuara të fillojnë të jenë të hormoneve të sintetizuara.

Kryetari i fëmijës është madhësia e rreth gjysmë trupit. Ndërsa ajo po rritet më shpejt se pjesët e tjera të trupit, si një proporcion nuk ka ndryshim shpejti. Kjo periudhë përfundon me formimin e një fëmije plotësisht organet gjenitale. Por kjo nuk do të thotë se me ultratinguj tjetër që ju tregoni seksit, sepse lëvizshmëria nuk është i kufizuar fëmijë, një mjek shpesh mund të jetë shumë e vështirë për të marrë në konsideratë vulvë.

Në shtetin e shumicës së shtatzënë 12 javë shtatzënë ndryshime pozitive zvogëlohet ose të zhduket sëmundje në mëngjes, konstante lodhje ndryshim e energjisë valën.

Por së bashku me këto avantazhe nuk është një kapsllëk madh disavantazh dhe urth. Shkelja e zorrëve për shkak të një sfond hormonal: placentë sintetizon hormone zbutës në mitër, por ata janë të gjithë muskujve të qetë, respektivisht, muskujt dhe zorrët relaksuese. Por nuk do të jetë mërzitur, në shumicën e rasteve, mjeku do të jetë në gjendje të marr fëmijën tonë një të drogës që do të zgjidhë këtë problem.

Kjo është një pikë e rëndësishme, ose në këtë apo javën e ardhshme, ju duhet të shqyrtimit për keqformime fetale. Më parë, 11 ose 12 javë të shtatzënisë pas javës për të bërë këtë hulumtim nuk ka kuptim, rezultatet do të jenë të pasakta.

Kjo shqyrtimit gjenetik përbëhet nga dy pjesë Ultrasonografia dhe gjakut testet në një shënues të veçantë proteina Papp-A, e cila ndihmon për të krijuar besueshmërinë me rrezik të lartë për të pasur një fëmijë me anomalitë kromozomale (Down Syndrome, sindromi Edwards, Patau Syndrome, etj).

Saktësia e diagnozës është rritur dukshëm gjatë studimit gjithëpërfshirës, ​​i matur trashësinë e neckline të ultrazërit, hCG kërkimore dhe Papp-A dhe vlerësimin e moshës së faktorëve të rrezikut.