13 javë të shtatzënisë


Pas 13 javëve të shtatzënisë, gjatësia e trupit fëmijës tuaj është rreth 53 mm. Këtë javë fëmija shfaqen reflekset e para: të fillojë për të bërë gojën e parë pirës lëvizjet, muskujt e syrit të kontratës dhe gishtat do të largohen për t'u përballur.

Ndonjëherë kur fetusi ultratinguj përpiqet për të mbyllur dorën e tij mbi sensor dhe të kthehet përsëri tek ai. Duhet të theksohet se ajo është e mirë ai mund të ...

Javën e 13 të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Qelizat nervore shumohen dhe fëmija rritet shumë shpejt, çdo ditë një numër të madh të synapses sapo formuar. Një tiroide fillon të grumbulluar jod dhe strukturuar në mënyrë progresive. Deri në fund të javës do të jetë një pah në TSH gjakut dhe T4, por veprimtaria e tij funksionale është ende i ulët.

Filloni duke shumë organet e brendshme. Kështu, veshkat fetale prodhojë urinë tani në fshikëz e tij, sythe zorrë janë ulur dhe në mënyrë aktive lëvizin. Nga rruga, fëmija reagon me ushqimin që ju hani, dhe në qoftë se ju keni probleme me mbytjes me gaz, ajo gjithashtu fryrë zorrët dhe i lënduar, duke e detyruar atë të rrudhë.

Pas 13 javë të shtatzënisë janë shumë të rëndësishme ngjarjet zhvillohen në nënë-placenta-fetus. Në nënës të fillojë të sintetizojë bllokimin antitrupa që mbrojnë gjenetikisht të huaj në trupin e nënës nga sulmet e sistemit imunitar lokale. Tani placenta bëhet organ imun-privilegjuar. Rastësisht, shkelja e këtij mekanizmi është shkaku më i zakonshëm i abortit spontan në këtë fazë.

Mitra juaj është rritur aq shumë sa që obstetër mund hetim atë nëpërmjet barkun e tij, mitrës fund mjaft mbi vaginë. Ju madje mund të ndjeni mitrës tyre uvelychyvshuyusya.

Gjithashtu, në shumë 13 javë të shtatzënisë duket urth. Ju mund të ndjeni këtë ndjesi të pakëndshme djegur për herë të parë në jetën time. Lidhur me atë se progesterone, e cila është sintetizuar në sasi të mëdha nga placenta, relakson valve muskulor midis stomakut dhe ezofagut, e cila çon në rrjedhjen e lëngjeve acide të stomakut në ezofag.

Që nga mukoza e ezofagut nuk është projektuar për të bashkëvepruar me acid, ka një ndjesi djegie. Për të shmangur ushqim të tillë maligns, të përpiqen për të ngrënë më shpesh dhe në doza të vogla. Dhe në çdo rast të mos nopem. Sa më shumë ushqim në stomak, më urth.