16 javë të shtatzënisë


Pas 16 javëve të shtatzënisë rritjes fëmija 14.2 cm dhe peshon rreth 77 m

Ajo fillon me fazën e rritjes intensive të trurit që do të zgjasë deri në 20 javë. Ajo është konsideruar si një nga periudhat kritike të një rëndësie të veçantë për shkak të ngjarjeve të trurit që ndodhin fëmijëve.

Javën e 16 të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Pas 16 javëve të shtatzënisë fëmija është mbuluar plotësisht trupin poshtë (lanugo) dhe ka hedhur follicles flokët, e cila do të përcaktojë llojin e rritjes së flokëve.

Përveç kësaj, vesh e foshnjës vazhdojnë të zhvillojnë veshët e saj deri në fund të javës pothuajse të përfunduar zhvillimin e tyre. Përkundër faktit se sytë e fëmijës janë ende të mbyllur, ai tashmë mund të reagojnë në dritë.

Lëngu amniotik futet jo vetëm në maj, por në traktin respirator. Në rrugët e frymëmarrjes, ajo lan trake dhe bronke dhe promovon qese mushkërive.

Këmbët e fëmijëve është në rritje të shpejtë duart, proporcione të trupit të ndryshojë në mënyrë të konsiderueshme, joints vazhdojnë të zhvillohen.

Dhe gjuha e fëmijës zhvilluar buds tuaj shije! Kjo është prej tyre do të varet se si fëmija do të përjetojnë shijet e ndryshme.

Fëmijë fillon të përtypë lëngun amniotik. Ajo do të vijë në traktin gastrointestinal tij dhe tretet. Në ultrazërit mund të shihni se si ajo sucks saj refleks thumb gjiri, e cila varet në jetën e tij gjatë gjashtë muajve të parë pas lindjes, kanë filluar krijuar.

Eshtrat e fëmijëve të vazhdojë të zhvillojë dhe të grumbullojë kalcium.

Ju jeni 16 javë shtatzënë për herë të parë mund të vini re kongjestion i hundës. A nuk e shikoni në shenjat e një të ftohtë, është e mundshme rinitit gjatë shtatzënisë. Ajo është shkaktuar nga ndryshimet hormonale dhe rritjen e fluksit të gjakut në mukozën e hundës. Rezultati është ënjtje, e cila është e shoqëruar nga një ndjenjë e kongjestion i hundës dhe hundës frymë vështirë.

Kjo është shpesh një rezultat i shtatzënisë, shumica e grave rinitit shtatzënia është vetëm pas lindjes. Për lehtësimin e simptomave është e dëshirueshme për të larë hundë disa herë në ditë me ujë deti isotonic, e cila mund të blihet në barnatore. Kjo zakonisht ndihmon për të hequr ose reduktuar ënjtje për një kohë.

Nëse kjo nuk është e mjaftueshme për ju dhe ende të marrë frymë shumë e vështirë, bisedoni me mjekun tuaj, ai do t'ju përshkruaj një ilaç vasoconstrictor që ju mund të aplikoni në mënyrë periodike për largimin e këtij simptomë të pakëndshme.