14 javë të shtatzënisë


Gjatësia e fetusit në këtë fazë rreth 66 mm.

Këtë javë shenjat e gishtave fëmijë janë formuar plotësisht. Trupi Sizes në fund do të rritet, tejkaloi kokë, tani ajo është 1/3 e madhësisë së trupit. Lëkura e foshnjës është ende shumë e hollë, sepse ajo është e lehtë për të shkëlqejë jo vetëm enët, por edhe organet e brendshme. Nëse fëmija juaj është një vajzë, vezoret e saj nga kjo kohë formuar plotësisht 2 milion vezë. Që nga ajo ditë numri i tyre do të ulet gradualisht.

Kjo është java e fundit e tremujorit të parë. Në mënyrë tipike, siklet nga sëmundje në mëngjes dhe lodhje këtë javë përfundimisht zhduket, ju ndiheni të paparë lehtësi dhe lartësi forcat. Gjithashtu, mund të forcojë në mënyrë të konsiderueshme seksualitetin tuaj dhe gjoks në disa gra tashmë duket koktej energjisë Colostrum që ju jepni fëmijën tuaj menjëherë pas lindjes. Nëse ajo fillon të ndahet nga dalë, frikë nuk ia vlen një variant të zhvillimit normal. Të zgjedhë një rroba që nuk do të kufizojnë peredavlyuye dhe gjoks, si dhe veshje të veçanta absorbues që qëndron colostrum nuk prishin pamjen e rrobave tuaja.