Javën e 19 të shtatzënisë


Në 19 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 20,3 cm dhe peshon rreth 217 gram

Shumica e eshtrave të trupit të fëmijës tuaj tashmë ka filluar të eshtërohet dhe kockëzim është aktive duke vazhduar. Mbi krahët dhe këmbët e gishtit fëmijës ka folds karakteristike.

Javën e 19 të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Në zorrë e fëmijës këtë javë prodhuar e parë primar meconium stol, i cili zakonisht vjen pak kohë pas lindjes apo menjëherë pas lindjes. Meconium është i përbërë nga qelizat e vdekura, lëngut amniotik dhe substancave të sekretuara në traktin e tretjes së fëmijës.

Kid aktive shtendos dhe armëve përkulem dhe këmbët, vend i mirë për këto lëvizje ai ende bollëk. Enët e gjakut fëmijë shkëlqejë përmes lëkurës së tij të hollë. Një fibrave nervore fillojnë të rriten në mill mbrojtëse myelin, filloi myelin e fibrave nervore, e cila shkon rreth në fund të vitit të parë të jetës.

Nëse ju keni një vajzë, atëherë këtë javë është formimi i mitër dhe tubat fallopiane. Dhe djemtë praktikisht formuar organet gjenitale të jashtme.

Trupi juaj tashmë ka ndryshuar në mënyrë të konsiderueshme, dhe në qoftë se ju ende nuk kanë rroba të blihet për gratë shtatzëna në 19 javë të shtatzënisë, ajo është një veshje domosdoshmëri zakonshëm bëhet shumë e parehatshme.

Sistemi juaj qarkullimit të gjakut duke punuar me mbështetjen e dyfishtë të jetës ngarkesës se fëmija ka nevojë për më shumë gjak dhe BCC (vëllimit të gjakut) është rritur me rreth 40%. Mundohuni të planifikoni ditën tuaj në mënyrë që ju të pasur mundësinë për të pushuar për 15-20 minuta disa herë në ditë. Gjëja më e mirë do të ishte për të shtrihem ose vetëm të ulen në një pozitë të rehatshme me sytë tuaj të mbyllura dhe të përpiqen për t'u çlodhur.

Nëse ju nuk keni një të dytë keqformime shqyrtimit, 19 javë të shtatzënisë mundësia e fundit për ta bërë këtë. Për rezultate më të besueshme janë marrë vetëm nga 16-të deri 18-të javës. Por me ultratinguj bërë shumë herët, tani ka proceseve shumë të rëndësishme bookmarks dhe rritjes, është e dëshirueshme për ta bërë atë të javës së 20-të.