Javën e 17 të shtatzënisë


Në 17 javë shtatzënë rritja juaj fëmija i 16,4 centimetra dhe peshon rreth 118 gram

Javën e 17 të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Trupi Foshnja mbuluar plotësisht me lanugo. Gishtat formuar plotësisht dhe krevat gozhdë të tyre, këtë javë do të rritet thonjtë. Trupi i fëmijës gjithashtu fillon të rritet shumë më shpejt, ju do të ndjeni se ka shumë të ngjarë si një kërcim të vogël peshe tuaj.

Muskujt e kokës dhe qafës së fëmijës bëhet më të avancuar, ajo tashmë mund të vijë i drejtë qafën dhe pak të ngritur kokën. Por ajo kryesoj filluan të rriten shumë më ngadalë se rritja e shpejtë e trupit çon në një ndryshim në përmasa të përgjithshme të trupit më harmonike.

Pas 17 javëve të shtatzënisë është bookmarked dhëmbët e përhershëm. Intrauterine formuar fillimet e vetëm 10 dhëmbë, të tjerët do të jenë të përcaktuara pas lindjes, për 2.5-3 vjet.

Me rritjen e trupit dhe rrit barrën mbi organeve të brendshme. Pompa Po, fëmijë ka zemra 25 litra gjak në ditë, një shifër që është vazhdimisht në rritje.

Këtë javë fetusi dhe pesha placenta është e njëjtë, shumë ende përpara placenta fruta në drejtim të rritjes, por tani situata ka ndryshuar.

Pas 17 javëve të shtatzënisë, deutipara shumica e grave dhe disa pervorodyaschye filluar të ndjejnë nxitje të fetusit. Të gjitha gratë e përshkruajnë atë ndryshe: dikush thotë se flluska e gazit ia plas brenda, ai ndjen vibrim e krahëve të fluturave. Në çdo rast, ndjenja absolutisht i pashoq. Por mos u shqetësoni nëse ju ende nuk e ndjeni atë. Në mënyrë tipike, gjatë të parë ndjenja nxitje shtatzënisë duket vetëm pas 20 javësh.

Kjo është një javë e rëndësishme për shkak se ajo është e nevojshme për të kryer të shënuesit të dytë shfaqjen e defekteve gjenetike. Kjo estriol, alfafetoproteyn, hCG dhe 17 oksiprogesterona.

Hulumtimi duhet të bëhet nga 16-të deri 18-të javë të shtatzënisë. Nëse ju bëni atë para ose pas rezultatet janë të besueshme.

Këto shënuesit të ndihmojë në identifikimin e shkeljeve të tilla të rënda si anencephaly, spina bifida apo qiellin e sipërme, keqformimeve të sistemit nervor. Disa studiues gjithashtu vuri në dukje një marrëdhënie të drejtpërdrejtë Alfafetoproteyin koncentrim të lartë dhe rrezikut të sindromin Down.