Javën e 18 të shtatzënisë


Në 18 javë shtatzënë rritja juaj fëmija i 18 cm dhe peshon rreth 160 gram

Fëmija juaj ka filluar të rritet me shpejtësi dhe të shpejtë të fituar peshë. Kërthizës kurrizit e fëmijës gjithashtu bëhet e trashë, dhe kjo është e natyrshme: në fakt ajo gjithashtu shkon më shumë gjak, aq më shumë fëmija.

Kockat e skeletit formuar pothuajse plotësisht, por ata janë larg nga kërc. Këtë javë, shumë prej tyre fillojnë të eshtërohet. Përveç kësaj, nyjet fillojnë të funksionit: fëmija tani mund të lëvizin plotësisht krahët dhe këmbët.

Dhe në këtë fazë fëmija fillon të formojë nënlëkurës depozitat yndyrë vend yndyrë dhe djerse gjëndra.

Javën e 18 të shtatzënisë, shëndetin e grave


Pas 18 javëve të shtatzënisë, shumë gra shtatzëna duket lodhje e pashpjegueshme, vetëm në disa pika ka një ndjenjë se forcat kanë lënë. Arsyeja për këtë është e thjeshtë: të përfshira në rritje mitra në mënyrë aktive në gjak tuaj dhe tërheq në një sasi të konsiderueshme të gjakut. Anijet nuk kanë qenë në gjendje për të marrë të përdoret për të se mjaft shkakton një reduktim të ndjeshëm në presion.

Presionit të ulët është shumë e zakonshme në gratë në gjysmën e parë të shtatzënisë. Në rast të hipotension duhet të mbani mend disa rregulla të sjelljes.

Së pari, ne në mënyrë dramatike mund të ndryshojë pozicionin e trupit, për shembull, të marrë deri. Në fakt, duke pasur parasysh shtatzënisë, është koha për të filluar për të kontrolluar veten dhe të bëjë më mirë.

Së dyti, në qoftë se ju papritmas ndjeni një sulm të dobësisë, ne duhet urgjentisht të ulen të rehatshme dhe më të mirë të shkojnë dhe të mbajë këtë pozicion për 10-15 minuta për të lejuar të rimarrë e ton enëve të gjakut. Mundësia e tillë një sulm dobësive të harrojmë, sepse në qoftë se ai ju gjen menjëherë mund të humbasin vetëdijen.

Për të parandaluar sulmet e dobësisë është e lehtë, ky ushtrim ndihmon: ata do të mbajnë muskujt tuaj dinjitoz, dhe kështu anije. Pra, të përpiqet të paktën të bërë programin e mëngjesit ushtrim i projektuar veçanërisht për gratë shtatzëna.