20 javë të shtatzënisë


Në 20 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 22,1 cm dhe peshon rreth 270 gram

Nëse ju keni një vajzë, atëherë këtë javë në vezore e saj të fillojnë të dalin follicles parë. Aktualisht në vezore e saj janë rreth 6-7 milionë oocytes. Më tej, këto qeliza riprodhohet nuk do të jetë, gjatë gjithë periudhës së mbetur të jetës së fetusit dhe do vetëm rritja, diferencimi të pjekur oocytes, të aftë për të fekondimit, dhe atresia folikulare.

Javën e 20 të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Duke filluar nga 20 javët e shtatzënisë fëmija është formuar vernix caseosa syrovidnoy ose vaj origjinale substancë bardha që përmbush funksionet mbrojtëse. Ajo mbron gjëndra formë dhe qelizat shqisore kundër ndikimeve të jashtme, përbëhet nga yndyrë, lanugo dhe qelizat e lëkurës vdekur.

Dorë dhe këmbë fëmijë tani kanë përmasa e saktë. Përveç kësaj, fëmija fillon të grumbulluar indit yndyror në qafë, gjoks dhe bigëzim. Dhe fëmijë tuaj këtë javë vetullat formë dhe formoi qime e hollë mbi kokën e tij.

Në tru ka zona të specializuara të ndjeshmërisë touch fëmijë. Qelizat që janë përgjegjës për shije dhe dëgjim. Shumë përgjegjës për vizion dhe kontakt, janë formuar. Disa studime kanë konfirmuar se 20 javë të shtatzënisë fëmija mund të dëgjojë zërin tuaj. Pra, flasim me ta, këndojnë këngë, lexojnë poezi të komunikuar, ndarë planet e tyre me fëmijën.

Stomaku juaj është tashmë okruhlyvsya dukshme dhe në rritje. Si një nga pasojat e rritjes së shpejtë të mitrës që ju mund të merrni një ndjesi shpimi gjilpërash ose dhimbje në anën e tërheq, sidomos kur një ndryshim i papritur në pozitën e trupit apo gjatë ushtrimit. Kjo dhimbje të lidhur me ligament rrumbullakët të mitrës, e cila është në një barrë shumë të rëndë. Mos u shqetësoni, asgjë të keqe me këtë. Vetëm të përpiqet të bëjë çdo gjë më ngadalë dhe të mbajë në mitër, kur perevertayetesya anë.