21 javë të shtatzënisë


Në 21 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 24,1 cm dhe peshon rreth 345 gram

Sa forcon kërc dhe kockave zhvillimin e vajosje vazhduar. Duart dhe këmbët fëmija aktive muskujt zhvillim bëhet më e fortë dhe për këtë arsye rrit forcën e goditjeve të tij. Në mënyrë tipike, këtë javë kanë filluar të ndjejnë nxitje e madje edhe ato gra që nuk e kanë përjetuar ato ende.

Lëkura e fëmijës deri në fund të 21 javëve të shtatzënisë do të përbëhet nga dy shtresa të sipërme (epidermë) dhe më të ulët (dermis). Naftës vazhdon të bëhet në sasi të mëdha për mbrojtjen e fëmijës. Në lindje, shumë fëmijë ende mbetjet e naftës, kështu që ju keni një shans për të parë atë.

21 javë të shtatzënisë: ekuatorit


Pra, pikërisht gjysma mënyrë kaluar. Lënë pas të gjitha emocionet lidhur me formimin e fëmijës, tani ajo në thelb do të rritet. Dhe të rritet, duhet theksuar, shumë shpejt. Pra, të marrë të gatshme për të që nga kjo pikë në peshë trupin tuaj do të rritet në mënyrë të konsiderueshme çdo javë.

Në 21 javë lartësia shtatzënë mitrës duhet të jetë afërsisht në nivelin e kërthizës. Që atëherë, madhësia e mitrës do të rritet rreth 1 cm në javë.

Nëse ju ende nuk kanë filluar të marrë vitamina paralindjes, tani është koha. Fëmija do të rritet shumë shpejt, dhe për rritjen e plotë se do të duhet një shumë të pasura me vitamina dhe ushqyesve. Thjesht nuk mendoj se është një justifikim për të ngrënë për dy! Asnjë mënyrë. Nëse ju filloni tani një rrezik më të madh për të fituar trashje dhe të japë atyre fëmijë.

Ushqimi duhet të jetë i shpeshtë dhe i pjesshëm: tani ju keni për të ngrënë 6-7 herë në ditë, por në pjesë të vogla. Çdo javë mitra bëhet stomak të fortë dhe përkrah do të komplikojë tretje, pjesë aq e vogël e ushqimit janë të zhytur shumë më mirë, duke mos t'ju sjellë siklet pasi të hahet.

Përveç kësaj, ushqimi tani duhet të jetë më i balancuar, do të përpiqen të heqin dorë ushqimit të keq ëmbël, ushqime niseshte, yndyra dhe i tymosur. Tani ata nuk përmbajnë asgjë të dobishme për ju dhe fëmijën tuaj, por shumë substanca që mund të dëmtojë ju të dy.