15 javë të shtatzënisë


Si fëmija juaj rritet.

Fëmija juaj është rreth 12.3 cm në gjatësi dhe peshon rreth 52 g

Sytë dhe veshët e tij më në fund mori pozitën e tyre përfundimtar dhe mund të themi se formimi i kafkës fytyrës është pothuajse i kompletuar.

Duart rritje fetusi në gjatësinë e kësaj jave dhe do të bëhet shumë më funksionale, ajo fillon wiggling gishtat e saj një nga një, në vend se të compress-shfryj grushta si më parë.

Këtë javë është deri në fund formimin e sipërme qielli dhe pështymës gjëndra, të cilat do të fillojnë punën në fund të kësaj jave. Përveç kësaj, përfundon duke formuar muskujt gjiri. Deri në fund të kësaj jave do të bëjë fëmija frymë, gjiri dhe gëlltitjes lëvizjet tani ajo i ka të gjitha organet e nevojshme për këtë.

Këtë javë ka ndryshime shumë të rëndësishme: truri fillon të dërgojnë impulset për muskujt, duke shkaktuar rënien e tyre. Si rezultat, fëmija duket shprehjeve të fytyrës! Ai grimaces dhe frowns paraqet. Dhe ai mësoi të thith gishtin tuaj dhe nëse jeni me fat, gjatë ultrazërit ju mund të shihni atë! I gjithë trupi i fetusit fillon të zhvillohet flokë shumë të hollë lanugo që do të zhduket pak para lindjes. Mëlçia fëmija fillon të prodhojë biliare, dhe shpretka e tij pjesërisht merr funksionin e sintezën e qelizave të kuqe të gjakut. Fruta është shumë aktive, por ju ende nuk ndihen të llokoçis.

Cilat ndryshime janë duke ndodhur me trupin tuaj

Këtë javë, mitra është pak mbi kërthizë. Ndoshta stomaku juaj ka filluar të rritet, por nëse abdominals tuaj janë të fryra mirë, paraqitja e barkut të paktën edhe 2-3 javë. Përkundrazi, të gjitha sëmundje juaj: vjellje, dobësi, lodhje. Në vend të tyre erdhi një dëshirë të çuditshme të një hov të madh të energjisë. Kjo është një kohë e madhe. Mundohuni të shpenzojnë atë për të mirën e tyre dhe të fëmijës. Plani udhëtime për veten ekspozita interesante apo teatër, të marrë disa të biznesit, të cilat gjithmonë të kërkuar për të bërë, por jo kohë të mjaftueshme.

Ky term është kapërcyer shpesh sulme të ankthit. Ata janë krejtësisht të natyrshme, por nuk duhet të kenë frikë dhe të mendojnë për keq. Dhe më shumë. Mundohuni të mos lexojnë dhe nuk dëgjojnë informacion negativ, histori horror në lidhje me shtatzëninë dhe lindjen e cila në mënyrë që duan për të të treguar shtatzënë! Vetëm mos i kushtoj vëmendje për të.