22 javë të shtatzënisë


Në 22 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 25,9 cm dhe peshon rreth 416 gram

22 javë të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Fëmija gjithandej lirisht në lëngun amniotik, i cili është përditësuar çdo 3-4 orë. Ai jo vetëm që e përdor atë për trafik, ajo gjithashtu e mbron atë, zbutjen goditjet, por edhe, siç e kemi përmendur, fëmija e kumbulla.

Gëlltitjes lëngu amniotik është një proces shumë i rëndësishëm, ai kontribuon në zhvillimin normal të traktit të tretjes së fëmijës, dhe mbështet reflekset e saj ushqyese.

Në këtë fazë fëmija është tashmë plotësisht të absorbuar çdo lëng që vjen nga mbetjet e lëngut amniotik dhe patrazuar depozituara në zorrës së trashë për t'u bërë pjesë e meconium.

Këmbët fëmijë në 22 javë të shtatzënisë pothuajse arriti gjatësinë e saj përfundimtar.

Fëmija zemra vazhdon të zhvillohet dhe të pompimit të gjakut në një kohë. Rrahje zemre është aq e fortë se ajo mund të dëgjohet edhe stetoskop dhe shumë doktorë ende përdorin këtë tub druri, e cila erdhi deri në agim të obstetrikës në shekullin e XIX.

Barku yt është zhdukur përfundimisht, dhe tani nuk është sekret se ju jeni shtatzënë ...

Ju tani ndjehen shumë rehat, sepse stomaku është relativisht i vogël dhe praktikisht nuk e kufizojnë aktivitetin tuaj. Kjo është një kohë e madhe, gëzojnë atë, sepse rritja e fëmijës që ju do të ndiheni shumë siklet.

Por, shtim në peshë provokon një numër problemesh. Një nga venat me variçe më të shpeshta. Ky problem është veçanërisht e rëndësishme në qoftë se familja juaj ka sëmundje. Por edhe në qoftë se jo, për shkak të rritjes së peshës trupore rrit ngarkesën në këmbë dhe nën ndikimin e gjithnjë në rritje doza e venave progesterone kanë tendencë për t'u çlodhur, e cila e rrit problemin.

Nëse ju nuk keni venat me variçe, është koha për të filluar parandalimin farmaci blej stockings veçanta compression ose pantyhose me një minimum prej (parandalues) shkallën e compression. Vetëm të përpiqet të mos veshin stockings!

Sigurisht Eraser bie në nivelin e fossa gju, i cili është një compression madhe venoz rrjet në këtë vend vetëm përkeqësojnë situatën, si komplikojë rrjedhjen nga pjesën e poshtme të këmbëve të tij. Gjithashtu ju mund të jetë spider veins telangiectasias. Ata gjithashtu kërkojnë vëmendje.

Për të parandaluar stanjacion e gjakut në to dhe formimin e clots gjakut të vogla, ata duhet të shpifjeve ointments variçe Anti veçanta dhe gels. Gjithmonë konsultoheni me mjekun tuaj në lidhje me këtë.