25 javë të shtatzënisë


Pas 25 javëve të shtatzënisë, gjatësi fetusit trupore prej rreth 31.2 cm, pesha rreth 733 lartësinë g mitrës rreth 24 cm mbi vaginë.

Javën e 25 të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Pas 25 javëve të shtatzënisë fetusi është aktivisht zhvillimin mushkëritë. Nga njëra anë, rrjeti vazhdon të zgjerohet pemë bronke bronkiale, dhe tjetri në skajet e alveole vogla bronke rritet çanta, të cilat do të fillojnë më vonë sintetizuar një substancë të veçantë që ndihmon fëmijën tuaj të marrë frymë një herë ajo merr në mjedis.

Lëkura e tij është ende i hollë dhe transparente, por së shpejti ajo do të ndryshojë.

Ju mund të shihni bandat e madhësi të ndryshme dhe ngjyra në lëkurën tuaj. Kjo shtrirje ose striae, shok shumë të shpeshta të shtatzënisë. Ato zakonisht shfaqen në lëkurën e bark, kofshë, prapanicë dhe zemrat.

Shkaqet e këtij fenomeni të pakëndshme disa prej tyre: kjo është karakteristika trashëgimore të lëkurës dhe hormonet, dhe shtim në peshë.

Në fakt shtrihen lokale të prishet lëkurës në vende ku nuk ka qenë në gjendje të shtrijë. Në momentin që ata kanë pamjen e një të kuqe ose ngjyrë gështenjë ngjyrë shkëlqejë përmes enëve të dermis, atëherë si shërim dhe mbresë formimin e indeve ata marrin një ngjyrë të bardha.

Të hequr qafe shënon shtrirje deri në fund e pamundur, për shkak se ata të japë një shumë probleme seksit të drejtë.

Dhe jo në veten e tyre të prodhojë komplekset lidhen me lëkurë të papërsosur, më të mirë që të përpiqen për të parandaluar ndodhjen e këtij defekti kozmetike. Për të parandaluar shënon shtrirje sot lëshoi ​​një shumë të holla dhe ju nuk vështirë për të gjetur një të përshtatshme. Gjëja kryesore që ajo është e mirë zbut dhe moisturizes lëkurës, duke rritur elasticitetin e saj, dhe në qoftë se ju jeni me fat, problemi do të shmanget.