24 javë të shtatzënisë


Në 24 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 29,7 cm dhe peshon rreth 607 gram

24 javë të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Ind dhjamor nënlëkurës është aktivisht zhvillimin fetusin, reduktimin e palosshme lëkurës. Çdo ditë një fëmijë më pak si një njeri i vogël i vjetër.

Të tre kockat auditory përgjegjës për transferimin e shëndoshë në veshin e brendshëm të fillojnë të kalit këtë javë, që do të thotë se fëmija tani mund të dëgjoni. Por kjo është vetëm spekulim, sepse ne nuk e dimë nëse truri i fetusit është në gjendje për të interpretuar ky term vjen nga dëgjimi sinjal autoritetit.

Pas 24 javëve të shtatzënisë vazhdon zhvillimin e organeve endokrine. Disa prej tyre kanë filluar tashmë në funksion, edhe pse jo në mënyrë të plotë. Për shembull, pankreasi sekreton fetusin tashmë insulinë aktiv hormon të nevojshme për ndarjen dhe shfrytëzimin e glukozës.

Dhe ajo është themeluar në mënyrë të besueshme se një rritje në nivelet e glukozës në gjak dhe rrit insulinë fetusit.

Nga rruga, shumë e rëndësishme është fakti se gjatë shtatzënisë metabolizmin e gruas ndryshon në mënyrë dramatike, tani indet e veta në pushtet ai përdor acidet yndyrore kryesisht, dhe fëmija në trupin e nënës pothuajse tërësisht inferiore për të gjithë glukozës shkon në të.

Kjo nuk është aspak dhëmb harroni-shtatzënë ëmbël. Nëse ju keni ngrënë jashtë shtatzënisë bë karbohidratet yndyrë trupin tuaj, tani ata mund të krijojnë probleme serioze për fëmijën tuaj, deri në një obeziteti dhe diabetit lindura të sapolindur. Pra, mendoni edhe një herë për shëndetin e fëmijës tuaj para se të hani një biskotë, ose një copë tortë!

Ju mund të shihni se në pasditen e vonë, ose pas një shëtitje të gjatë në këmbët tuaja shfaqen fryrë. Kjo është e lidhur direkt me shtatzëninë.

Së pari, nën ndikimin e hormoneve të shtatzënisë është relaksim të enëve të gjakut fibrave muskulore mur që çon në stanjacion e gjakut, sidomos në gjymtyrë të ulëta.

Së dyti, nën ndikimin e të njëjtave hormoneve rritjen e permeabilitetit vaskular, dhe lëngun nga plazma e gjakut është një pëlhurë.

Nëse vëreni ënjtje në këmbët tuaja, të përpiqet të shmangë ulur zgjatur në një pozicion, nuk përpiqet për të vënë një këmbë në këmbë, nëse është e mundur, të vënë këmbët e ulur në një karrige. Përveç kësaj, për të ndihmuar të merren me këtë problem dhe ushtrim.

Për të zvogëluar stanjacion e gjakut në gjymtyrë të ulëta zhvilluar një sërë ushtrimesh. Kjo nuk është e rrezikshme për gratë shtatzëna, kështu që ju mund të sigurtë të bëni këto ushtrime të thjeshta, edhe gjatë ditës.