27 javë të shtatzënisë


Në 27 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 33,9 cm dhe peshon rreth 969 gram lartësinë e fundus mitrës lart vaginës rreth 26 cm.

27 javë të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


A fëmija juaj ka zhvilluar të gjitha pesë shqisat. Ju mund të shihni se ai ka një ritëm të jetës që është i ndryshëm nga tuajat, periudha e tyre të gjumit dhe syçeltësi. Kjo nuk është gjithmonë i përshtatshëm, por ndërsa fëmija është ende shumë e vogël për të thyer ritmin e jetës për veprimtarinë e saj.

Ju keni dëgjuar në mënyrë të përsëritur rrahje zemre e fëmijës së tyre gjatë një vizite te mjeku. Ndoshta ritmi i tij nganjëherë ka glitches sulme aritmia që do urezhatsya në rrugët maturimit të zemrës.

Ju ndoshta keni vërejtur që flokët tuaj të bëhet më e dendur dhe të shkëlqyer, pothuajse pushuar të bjerë. Kjo është një pasojë e drejtpërdrejtë e përqendrimit të lartë të estrogjenit në gjak, ata japin këtë efekt. Në fakt, flokët bëhet më thjesht ndalon humbjen e tyre edhe në sasi fiziologjike, si dhe përmirësimin e cilësisë dhe trashësinë e flokëve. Për fat të keq, kjo nuk është për kohë të gjatë. Pas ndryshimit të lindjes hormonal që menjëherë të ndikojë në flokët too!

Ju mund të mendoni se ritmi juaj zakonisht ju dhënë një kohë të vështirë. Mos u mundoni për të ecur si më parë. Fëmijë është rritur aq shumë sa që zhvendosur qendrën e gravitetit të trupit tuaj. Pra, ndryshimi është i lëviz logjike!

Përveç kësaj, në 27 javë të shtatzënisë ju mund të përjetojnë dhimbje periodike mbrapa, veçanërisht në qoftë se ju keni pasur dhimbje të ulët mbrapa.

Për të zvogëluar ngarkesën mbi kurrizin tuaj, dhe gjithashtu për të parandaluar një numër të komplikimeve të shtatzënisë, mjekët rekomandojnë veshur fashë.

Duhet veshur me një fashë mban mitra në një shtet të gjallë offloads ligaments raundin e mitrës, parandalon hyperextension dhe tonin lëkurën e barkut tuaj dhe në mënyrë të barabartë shpërndan ngarkesën nga rritje të mitrës në një kreshtë. Ju shikoni një shumë pluses.

Disavantazhet, megjithatë, kanë shumë ankohen se i veshur me një fashë të nxehtë dhe e parehatshme. Pyetni mjek obstetër tuaj të rekomandojë më të përshtatshme për ju fashë dhe tregojnë se si është parashikuar siç duhet. Më shumë gjasa kjo do të zgjidhë problemin.