29 javë të shtatzënisë


Fëmija juaj tani është në rritje 37,2 cm dhe peshon rreth 1 319 m Gjatësia mitrës rreth 28 cm mbi vaginë.

Në këtë javë fëmija vazhdon të zhvillohet trurin. Fëmija është në mënyrë aktive duke u përgatitur për jetën extrauterine: ai vazhdon të grumbulluar ind yndyror dhe miliarda neuroneve të reja të përfshira në punë, dhe në sipërfaqen e trurit fillojnë të formojnë sulcus dhe gyrus.

Nuk është përhapja intensiv i palcës kockore eshtrave me tuba, e cila çon në formimin e kanaleve në kockat e gjata me tuba. Në të rritur funksionin e palcës së eshtrave vetëm në epiphysis e pjesëve të sipërme dhe të poshtme të eshtrave, dhe në mes është e mbushur me ind yndyror. Kjo palca e eshtrave afat është larg nga rritje në gjëndrës pineale, por ky është vendi ku ai dëshiron. Deri në fund të periudhës së fetusit qelizave të palcës kockore do të ndodhë vetëm në kockë epiphyseal e porsalindur.

Vetullat dhe qerpikët kanë filluar të rritet, edhe pse ata janë ende shumë të hollë, por flokët po bëhet e trashë dhe të trashë. Disa fëmijë janë të lindur me flokë të gjatë, dhe disa, në kontrast, pak ose aspak e flokëve. Kjo nuk është e domosdoshme, norma e rritjes së flokëve të përcaktuara gjenetikisht. Dhe edhe në qoftë se gjatë zhvillimit të fetusit flokët rrit ngadalë, asgjë nuk do të parandalojë ata të bëhen të gjata dhe të trasha, kur fëmija është i lindur.

Muskujve ton rritet me çdo javë të zhvillimit, që do të thotë se ju tani ndiheni dridhje më të forta që janë mjaft të aftë për të zgjoheni ju lart ose për të parandaluar gjumë.

Kështu, dy të tretat e shtatzënisë është e gjatë, ka vetëm tre muaj, dhe ata fluturojnë shumë të shpejtë. Por vetëm në qoftë se ju nuk e keni përjetuar ndonjë siklet nga shtatzanisë, në të kundërtën, ai do t'ju japë kënaqësi, por tani gjërat mund të ndryshojnë. Në normat e treta e rritjes fëmijën Tremujorin rritur ndjeshëm në krahasim me dy të parët. Ndonjëherë kjo do të duket se barkun pas natës! Por kjo mund të përdoret gjithashtu. Më e rëndësishmja veshje dhe këpucë të rehatshme, si dhe stërvitje të rregullta, do të lejojë muskujt tuaj të qëndrojnë dinjitoz. Dhe në qoftë se ju të angazhohen në palestër është mjaft e vështirë, madje edhe në këtë rol do të kryejnë not dhe ecën çdo ditë jashtë. Ata jo vetëm të ju ndihmojë të mbajtur veten në formë të mirë, por një nxitje të energjisë dhe emocioneve pozitive.