32 javë të shtatzënisë


Në 32 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 41,1 cm dhe peshon rreth 1 779 m Gjatësia mitrës rreth 31 cm mbi vaginë.

32 javë të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Në 32 javë shtatzënë fëmija juaj vazhdon të grumbulluar yndyrë trupit, krahët e tij dhe këmbët të bëhet lirshme. Foshnja aktive lëviz gjymtyrët, në këtë fazë të zhvillimit që e ka bërë të qartë periudha kohore të gjumit dhe syçeltësi.

Nxitje aktive e fetusit shoqëruar me mitër përmasave të mëdha shpesh shkakton çrregullime të gjumit gjatë shtatzënisë. Problemet e gjumit të shkaktojë lodhje të vazhdueshme, marramendje dhe nervozizëm.

Për të shmangur këto pasoja, të marrë atë një rregull për të ecur vetëm për të fjetur dhe të përpiqen për të marrë në shtrat si të rehatshme. Ndonjëherë ajo ndihmon mbjellë mbi ose nën jastëk bark në mes të këmbëve tuaja.

Dhe: shpesh hedh dhoma gjumi është temperatura optimale për ju 20-21 gradë.

Nëse e gjithë kjo nuk punon gjatë natës dhe fle pothuajse nuk mund domosdoshmërisht të marrë kohë për një sy gjumë, mos harroni se sistemi juaj nervor dhe kec tuaj vetëm nevojë për ju për të fjetur të paktën tetë orë në ditë.

32 javë të shtatzënisë: edemë shtatzënë

Ju mund të vini re se në mbrëmje, pas një shëtitje të gjatë apo keni këmbëve fryrë, dhe këpucë të rehatshme është e ngushtë. Këto janë shenjat e para të edemë, të cilat janë quajtur edemë gratë shtatzëna.

Kjo provokoi një numër arsyesh: së hormonal (nën ndikimin e dozave të larta të progesterone relaksoheni muskujt e enëve të gjakut, dhe mur vaskulare bëhet më depërtueshëm); dhe fizik (vëllimi i gjakut tuaj rritur me gati 45%, ngarkesën në anije dhe zemra u rrit në masë të madhe).

Përveç kësaj, ënjtje mund të jetë e lidhur me karakteristika dietë (në qoftë se ju hani shumë kripë, trupi merr një sasi të madhe të natriumit, i cili promovon mbajtjes fluide).

Përveç këtyre shkaqeve ënjtje të rënda është pjesë e një komplikacion të shtatzënisë quajtur preeclampsia ose preeclampsia.

Ënjtje mund të ndryshojnë shkallën e ashpërsisë, nga pothuajse i padukshëm, ashtu-quajtur edemë fshehur, e dukshme me sy të lirë dhe seriozisht dëmtojnë cilësinë e jetës së gruas shtatzënë.

Një gabim shumë i zakonshëm paraqitja e edemë është ideja se reduktimi i tyre duhet të kufizojë regjimit të pijshëm.

Pra, shumë shtatzënë ditur se edemë nuk duhet të fillojë vetëm trajtohen kështu. Dhe do të keqësojë seriozisht situatën!

Pas kësaj periudhe trupi ka nevojë për të paktën 2 litra ujë në ditë. Një sasi e vogël e lëngët të ndikojë negativisht edhe shumë shtatzënë dhe për fëmijën e saj.

Recall, se përbërja e lëngut amniotik është përditësuar çdo 3-4 orë, dhe të gjitha produktet e trupit tuaj dhe trupin fetusit duhet të tërhiqet, dhe kjo kërkon një sasi të madhe të lëngshme.

Dhe për të kontrolluar edemë duhet të përpiqet të kufizojë futje kripë, jap këmbët tuaja pak më shumë pushim gjatë ditës, dhe në qoftë se ju nuk mund të gënjejë, të paktën të vënë këmbët tuaja në një karrige për 15-20 minuta 4-5 herë në ditë. Shoes duhet të jetë të rehatshme dhe të butë. Dhe nuk ka takë të lartë. Ata vetëm përkeqësojnë situatën. Gjithashtu e mirë për të veshin stockings compression.

E vetmja qasje korrekte në trajtimin e edemë të krijuar shkakun, në varësi të cilën trajtim strategji do të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme. Për shembull, kur mosfunksionim të veshkave që është pjesë e pre-eklampsi, larë jashtë nga shumë trupin e proteinave dhe shkakton edemë.

Në këtë rast, trajtimi mund të hyjnë vetëm proteina vena. Pra, nuk do të përpiqet për të vetë-mjekoj, është më mirë të tregoni mjekut në lidhje me një problem të ri. Le të angazhuar në përcaktimin e shkaqeve dhe trajtimin e këtij komplikacion.