31 javë të shtatzënisë


Pas 31 javëve të shtatzënisë rritjes fëmija 39,9 cm dhe peshon rreth 1 636 m Gjatësia mitrës rreth 30 cm mbi vaginë.

31 javë të shtatzënisë: Mami dhe të fëmijës


Pas 31 javësh të shtatzënisë funksionit të prodhimit të eritrociteve plotësisht të kalojë për në palcën e eshtrave të fetusit.

Folding lëvore do të rritet me convolutions thella të konsiderueshme rritjen e numrit të qelizave të lëvore cerebrale. Përveç rritjen e indit nervor, dhe është duke u përmirësuar cilësinë e tij fibrave intensivisht mieliniziruyutsya nervore dhe i mbuluar me shell veçantë mbrojtëse.

Sinjal në mbaresa nervore myelinated është shumë më e shpejtë dhe në këtë mënyrë rrit efikasitetin e qelizave nervore.

Lanugo që mbulon tërë trupin e fëmijës, kësaj jave, zakonisht zhduket, por formimi i follicles flokët pothuajse mbaruar tërë sipërfaqen e trupit. Përveç kësaj, gishtat e duarve dhe këmbëve janë rritur thonjtë.

Aktiviteti rrit fëmijën tuaj çdo ditë, dhe kjo mund të shkaktojë ngatërresë kordonin e kërthizës rreth qafës ose trupin e fëmijës. Në mënyrë tipike, ky kusht nuk është e rrezikshme, ajo është gjetur në shumicën e frutave.

Nëse gjatë ultrazërit rutinë që ju ka të ngjarë të bëjë 31 javë të shtatzënisë, mjeku do të ju tregojë për ngatërresë, mos harroni se ju duhet të shikojnë nga afër natyrën llokoçis fëmijën tuaj nëse ai lëviz shumë pak, ose, anasjelltas, too aktive ju keni arsye të mirë për alarm.

Në këtë rast ju duhet menjëherë të konsultoheni me mjekun (pavarësisht kohës së ditës, sepse spitali duke punuar rreth orën, dhe aty ju gjithmonë do të merrni ndihmë). Një e dëshirueshme për të kontrolluar ngatërresë bëjmë ne e dimë tashmë studion Doppler. Kjo do të ndihmojë në krijimin e prania ose mungesa e çrregullimeve rrjedhjen e gjakut në nënë-placenta-fetus.

Ju mund të keni vënë re se kohët e fundit lengjet vaginale janë duke u bërë më të bollshme. Ndoshta kjo është normale.

Gjatë shtatzënisë, sidomos në fazat e mëvonshme, sekretimi i gjëndrave që prodhojnë rritje mukozë, e cila çon në një rritje në emisionet. Por në mënyrë që të verifikojë mungesën e patogjene, të sjellë shpifje.

Nëse është e nevojshme, mjeku do të përshkruajnë trajtim tuaj dhe kohën e microflora ofrimit vaginale të ngjarë të jetë në gjendje të shërohet.