36 javë të shtatzënisë


Në 36 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 45,4 cm dhe peshon rreth 2414 mitrës m Gjatësia rreth 35 cm mbi vaginë.

Këtë javë përfundon me formimin e pothuajse të gjitha organet. Gjatë gjithë pjesën e mbetur të javëve të zhvillimit të fetusit, fëmija do të fitojë kryesisht peshë.

Nëse ju keni një djalë këtë javë testikulat e tij duhet të zbresin në scrotum.

36 javë të shtatzënisë, shtim në peshë


Pothuajse të gjitha gratë shtatzëna të shqetësuar në lidhje me shtim në peshë gjatë shtatzënisë. Ashtu si shumë çështje të tjera, është shumë individuale. Fakti që një fitim normal në peshë gjatë shtatzënisë varet nga pesha fillestare trupit.

Mjekët në mbarë botën sot për të llogaritur peshën hyrë në indeksin e trupit në masë (BMI) Indeksi konvencionale, e cila është llogaritur duke pjesëtuar peshën e trupit nga katrore e lartësi në metra.

Pra, nëse BMI juaj para shtatzënisë ishte më pak se 19,9, pesha juaj konsiderohet fitim normal dhe i pamjaftueshëm në peshë gjatë shtatzënisë do të bëjë 15-16 kg.

Gjatë gjysmës së parë të shtatzënisë trupi i grave me një BMI të pakta në mënyrë aktive duke fituar peshë përsëri në normale, në mënyrë që ata të fillojnë të shtoni peshë të parë, ndërsa pacientët me BMI normale dhe fituar peshë të tepërt nuk ka filluar ende.

Vetëm në çdo rast nuk ulen në një dietë! Disa kilogram shtesë asgjë kur bëhet fjalë për jetën dhe shëndetin e fëmijës tuaj. Sepse trupi nuk ka vetëm të shtoni këto kilogramë ata kishin nevojë për atë për shtatzëninë dhe lindjen e një fëmije të shëndetshëm.

Nëse BMI juaj para shtatzënisë përshtaten në kufijtë 20-26, pesha konsiderohet normale dhe premium juaj ideale do të jetë 13-14 kg. Kjo masë përbëhet nga disa komponente.

  • Pesha 2500-4000 g fruta
  • Pesha 500-850 g placentë
  • Lëngut amniotik 500-800 ml
  • Pesha e mitrës, e cila u rrit gjatë shtatzënisë, 900-1000 g
  • Gjëndër qumështit që rrit gjatë shtatzënisë, 500-1500 g
  • Rritja e vëllimit të gjakut me 45% 1.500-3.000 ml
  • Depozitat yndyrë rreth 2500-3000 g

Përhapja e këtyre treguesve varet nga ndërtimin fillestar, lartësia dhe pesha e grave, si dhe madhësia e fetusit.

Nëse para-shtatzënisë tuaj BMI ishte më lart 26, dmth para se peshë shtatzënisë ishte e tepruar, premium normale për ju 6-9 kg.

Fakti se mbipeshë gjatë shtatzënisë është i rrezikshëm sidomos për një fëmijë, sepse trupi juaj në mënyrë aktive do të shpëtoj i metabolizmit tepërt rirregulluar në mënyrë që para së gjithash shpenzojnë akumuluar në ushqyesve ind dhjamor.

Ju mund të shtoni asgjë në situatën e fortë trashje nuk është fitim normal, dhe ubavka peshë gjatë shtatzënisë.

Detyra juaj në këtë rast të ndihmuar trupin tuaj, mos nopem, karbohidrate dhe yndyra kufi, skuqur dhe i tymosur. Pra, ju jo vetëm të humbni shumë mbipeshë, por të krijojë kushte normale për zhvillimin e fëmijës.