33 javë të shtatzënisë


Në 33 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 42,3 cm dhe peshon rreth 1 930 m Gjatësia mitrës rreth 32 cm mbi vaginë.

33 javë të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Pas 33 javësh të syrit iris shtatzënisë fëmija juaj më në fund gjen ngjyra. Sigurisht, kjo nuk është ngjyra e saj final, pasi formimi i tij ndodh brenda 6-12 muajt e parë të jetës. Përfundon zhvillimin e nënlëkurës yndyrë dhe lëkurë shtojca e flokëve dhe thonjtë.

Progresive rritjen e madhësisë së mitrës, kjo ju jep gjithnjë e më shumë shqetësim. Dhe ndoshta rishfaqen përsëri dhimbje. Ata mund të shoqërohet me shtim në peshë dhe rrit ngarkesën në shpinë, por jo të gjithë e di se toni i murit mbrapa të mitrës dhe manifestohet me dhimbje në shpinë. Për të dalluar këtë gjendje vetëm është pothuajse e pamundur.

Në çdo rast, në rast të një dhimbje është e këshillueshme që të pushoni pak. Nëse dhimbja vazhdon, është më mirë të mos vonojë vizitën e tij te mjeku.

Gjithashtu, ju mund të vëreni disa ndryshime në joints. Fakti se përgatitja e legenit për lindjen e fëmijës në trup krijon hormone të veçanta, ënjtje dhe zbutjen e kërc.

Ky proces i përfshirë pa përjashtim, nyje, kështu që ju mund të festuar disa të rritjes së tyre (unazë mezi mund të vishen dhe të veprojë, nuk është ënjtje në nyje gju dhe të këmbëve) dhe lëvizshmëri më të madhe.

Mos u shqetësoni, pas lindjes, ata gradualisht kthehet në normale. Tani për tani të gjitha nyjet janë bërë më të prekshëm, dhe ju duhet të ngarkesës ato më të vogla. Në asnjë rast nuk do të mbajnë një barrë dhe të përpiqemi për të pushuar shpesh.