37 javë të shtatzënisë


Në 37 javë shtatzënë fëmija juaj është në rritje 46,6 cm dhe peshon rreth 2612, lartësia e mitrës rreth 36 cm mbi vaginë.

Pothuajse tërësisht zhduken qimet që mbulojnë tërë trupin e fëmijës, si dhe shumica e naftës syrovidnoy. Zakonisht lindja e shumë fëmijëve ende vuri në dukje pak vaj.

37 javë të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Përkundrazi, sigurimi dhe prezantimi i fëmijës janë përfundimtare. Edhe pse kjo është një term i 37 javëve të shtatzënisë, disa mjekë ofrojnë pacientët e tyre me prezantimin podalik bëni rrotullimin jashtëm në kokë.

Gjatë këtij mjeku përpiqet për të manipuluar një fëmijë me prezantim podalik të principalit. Në shikim të parë kjo mund të duket manipulim të thjeshtë dhe të sigurt, por ajo nuk është.

Në shumicën e klinikave ajo u braktis për shkak se ajo mund të shkaktojë një numër të komplikimeve të tilla si këputje parakohshme e membranave dhe shkëputje placentar.

Prandaj, në qoftë se ju vendosni për të pranuar ofertën e mjekut të tij, bëni të sigurtë që në rast të komplikimeve kohën e duhur ju do të keni ndihmë eksperte.

Një e mirë e konsiderojnë edhe një herë me vlerë të rrezikut, për shkak se lindja vaginally në shkeljes të jetë e mundur.

Në këtë fazë të shtatzënisë ju jeni duke shkaktuar shumë shqetësim. Së pari, shumë bark rrit kufizuar në mënyrë të konsiderueshme aktivitetin tuaj. Ndonjëherë ju nuk mund edhe të të vënë mbi veten!

Së dyti, stomak dhe mitrës mbajtjen në gjendje për të ngrënë shumë pak. Pra, në 37 javë të shtatzënisë duhet të hani pak dhe shpesh.

Së treti, edhe në qoftë se ju ende nuk e kanë pasur ënjtje në këtë fazë ata normalisht shfaqet. Para ënjtje lindjes të ndodhë në pothuajse të gjitha gratë, arsyeja për këtë hormoneve paralindjes.

Dhe së katërti, duke paraqitur një pjesë e fëmijës tuaj (kokë ose në fund të legenit) të fillojë të ushtrojë presion mbi fshikëz, vazhdimisht stimuluar receptorët. Rezultati është neprohodyaschye ndjenjë fshikëz të plotë.

Të gjitha këto inconveniences, së bashku me një kontraktimet e përsëritura të trajnimit, duke shkaktuar shumë gra shtatzëna të lindë dëshironi më shumë. Por nuk duhet të nxitojnë gjërat! Pas kësaj periudhe të fëmijëve ende të papjekur, pavarësisht nga fakti se të gjitha organet e tij janë formuar dhe madhësia ajo është mjaft i madh.