35 javë të shtatzënisë


Në 35 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 44,5 cm dhe peshon rreth 2248 mitrës m Gjatësia rreth 34 cm mbi vaginë.

Fëmija vazhdon të fituar peshë, kryesisht për shkak të depozitimit të yndyrës nënlëkurës. Në barkun e nënës, ka më pak vende për të, dhe në varësi se si ai është, ai mundet rregullisht ose të shtyjë në brinjë, apo anasjelltas, për të vënë presion mbi nervore sciatic, duke shkaktuar dhimbje dhe mpirje në këmbë.

35 javë të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Ky term në përgjithësi është i instaluar prezantim fetusit. Normalisht ajo duhet të jetë gjatësisë, dhe hyrja në një pellg të vogël duhet të jetë kreu i fëmijës.

Ky prezantim i quajtur principalin dhe e konsiderojnë optimale për ofrimin. Nëse prezantim podalik, lindja nëpërmjet mënyrave natyrore janë të mundshme, por vetëm nën kushte të caktuara.

Ka gjithashtu pozicion tërthor dhe pjerrët fetal, në të cilën lindjes vaginally pamundur. Shkaku i paraqitjes patologjike mund të jetë polyhydramnios, tumoret mitrës apo deformim, dhe shtatzënia të shumta.

Numri i lëngut amniotik para javës ka filluar të ulet, derisa lindjes ajo është vetëm rreth 500-800 ml. Ky kufizim i lëngut amniotik nga njëra anë e bën të mundur që të rriten fruta nuk pererastyahivaya mitrës, dhe parandalon tjera duke ndryshuar paraqitjen.

Por përmasat e vogla të fëmijës mund të ndryshojë pozicionin e fetusit deri në 38 javë, dhe kur ajo polyhydramnios mund të ndryshojë edhe në lindjen e fëmijës.

Pas 35 javëve të shtatzënisë, mitra është shumë mbajtjen dhe parehati në stomak pasi të hahet atje, një forcë e cila është në proporcion me sasinë e ushqimit të ngrënë.

Kjo nuk do të thotë se duhet të ketë më pak vetëm nevojë për të ngrënë porcione të vogla, të shpeshta dhe të vogla. Përveç kësaj, në qoftë se jeni të sëmurë e ushqimit të nxehtë, të përpiqet për të ngrënë të njëjtën ushqim i ftohtë.

Dhe sigurisht, shumë e dëshirueshme në tremujorin e tretë të heqë dorë nga yndyra dhe ushqime të skuqura, ushqime steamed lehtë të tretet, dhe përveç kësaj, ajo mban më shumë vitamina.

Nëse ndonjëherë nuk hani zakonisht mund të duket në fillim se ajo është më pak e shijshme, por kjo nuk është kështu! Një çift mund të gatuaj një vakt gustator me një shije të ndritshme dhe të pazakontë.