34 javë të shtatzënisë


Në 34 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 43,6 cm dhe peshon rreth 2088, lartësia e mitrës rreth 33 cm mbi vaginë.

Kjo foshnje term është formuar pothuajse tërësisht, vetëm ajo vazhdon të rritet çdo javë në mënyrë të konsiderueshme duke shtuar peshë.

34 javë të shtatzënisë: mami dhe të fëmijës


Pas 34 javëve të shtatzënisë në fetus alveole fillon të zhvillojë substancën surfactant që mbulon brenda mushkërive dhe të lejon të marrë frymë normale.

Nëse një fëmijë është i lindur para kohe dhe nuk kanë kohë për të prodhuar një sasi të mjaftueshme të substancave, ai do të vuajë funksion të dëmtuar të frymëmarrjes. Prandaj, papjekuria e fetusit, mjekët shpesh surfactant administrohet direkt në trake të porsalindur, probleme kështu kupyruya frymëmarrjes.

Që në këtë orë, shumë gra fillojnë të ndihen kontraktimet ashtuquajturat trajnimi. Mitra forcon për disa minuta dhe pastaj të relaksuar. Shpesh ajo ndjehet në pushim dhe në shumicën e rasteve pa dhimbje.

Këto kontraktimet tregojnë se trupi fillon të përgatitet për lindjen e fëmijës, është duke përgatitur kanalin e lindjes, gradualisht bëhem qafën e mitrës.

Sigurisht, kjo kërkon një kohë mjaft të gjatë, kështu që para se këto kontraktimet janë mjaft të rralla, por si ne i afrohemi kohën e lindjes ata do të bëhen më të zgjatur dhe të rregullt.

Por në çdo rast, ju duhet të tregoni mjek obstetër tuaj në lidhje me këto luftime. Pas të gjitha këto kontraktimet mund të tregojnë fillimin dhe parakohe lindjes, kështu që dëgjoni me kujdes për ndjenjat e tyre.

Nëse mitra relakson gjatë, shpesh të tensionuara apo e dhimbshme, ju duhet menjëherë të konsultoheni me mjekun tuaj mund të kenë nevojë një spital të hershëm.