38 javë të shtatzënisë


Në 38 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 47,9 cm dhe peshon rreth 2820, lartësia e mitrës rreth 37 cm mbi vaginë, ajo arrin në fund të procesit xiphoid. Kjo është lartësia maksimale e mundshme, atëherë ajo nuk do të rritet.

Pra, këtë javë është konsideruar shtatzënia plotë-gjatë. Fëmijë tani mund të jetë i lindur në çdo moment. Por kjo nuk do të thotë se ai është gati për të lindur. Të gjithë fëmijët e lindur në kohë të ndryshme, dhe është e mundur që fëmija juaj do të lindë vetëm në minutën e 41 ose 42 javë.

38 javë të shtatzënisë, i afrohet lindjes


Pas 38 javë të shtatzënisë, zakonisht në fund të bie mitrës më shtatzënë.

Kjo është një nga simptomat e lindjes afrohet, ajo është e lidhur me faktin se mitra përgatit për ofrimin, mitrës shkurtuar dhe segment më të ulët të mitrës zhvillohet, duke rezultuar në një fëmijë që paraqet një pjesë shkon poshtë.

Promovimi i mëtejshëm i fetusit nëpërmjet kanalin e lindjes është e mundur vetëm në qoftë se të punës të rregullt.

Ju mund të shihni se nga mukusit sekretuara vagina me bollëk, nganjëherë mbuluar me vija me gjak. Kjo është më e mundshme mukusit mbrojtëse plug mukusit trashë mbyllur qafën e mitrës gjatë shtatzënisë dhe më poshtë qafën e mitrës kur pjekur.

Kjo simptomë të thotë qasje e dorëzimit. Ata mund të fillojnë disa orë dhe disa ditë më vonë.

Por diktim nuk është gjithmonë tregojnë afrohet lindjes. Në disa raste, ata mund të jetë një shenjë e ndërlikimet e tmerrshme të placentar shtatzënisë shkëputje.

Struktura placenta bira-bira, përmes të cilit sasia e madhe e gjakut. Në rastin e shkëputjes nga murin e mitrës, gjakderdhja fillon, duke kërcënuar edhe fëmijën dhe nënën.

Shfaqja e gjakderdhje nga trakti gjenital në çdo makinë fazë për akses të menjëhershëm për një mjek.