39 javë të shtatzënisë


Në 39 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 47,9 cm dhe peshon rreth 2820, lartësia e mitrës rreth 36-37 cm mbi vaginë.

39 javë të shtatzënisë, fëmija është duke u përgatitur për lindje


Norma e rritjes është ngadalësuar në mënyrë të konsiderueshme fëmijën tuaj. Ajo është pothuajse e shton peshën e të gjitha forcave të tij që synojnë përgatitjen për punë.

Në zhvillimin in utero dhe formimin e trupit të fetusit është kompletuar, ndryshime të mëtejshme do të ndodhë pas lindjes së fëmijës.

Pjesërisht kockat eshtërzuar e fetusit, por jo plotësisht. Kjo është dhënë nga natyra për të ndihmuar në promovimin fëmijën poshtë kanalin e lindjes.

Nuk është një fëmijë dhe një tjetër detaj të rëndësishëm që e dallon atë nga të rriturit: kafka e fetusit nuk eshtërzuar vetëm në një fund, por jo të ndërlidhura.

Në fëmijën në mes kockat e kafkës sutures boshllëqe, dhe në kryqëzimin e disa burimeve kockave. Për shkak të kësaj, kreu i fëmijës pjesa më e madhe e trupit mund të konfigurohet në punë, për të marrë formën më të përshtatshme për kalimin e suksesshëm nëpër kanalin e lindjes.

Ndonjëherë ndodh që kockat kafkë vijnë në mbi njëri-tjetrin. Por mos u shqetësoni, për trurin e fetusit nuk është e rrezikshme, në të kundërtën, një numër studimesh kanë treguar se nga ky proces aktivizon fëmijën trurit.

Megjithatë, si rezultat i kalon nëpër kokën fëmijës kanalin e lindjes shpesh bëhet disi e zgjatur, forma vezak, dhe nganjëherë madje edhe tumor fisnore. Kjo është e mirë, kthimit formë kreu në normale në ditët e para të jetës.