41 javë të shtatzënisë


Në 41 javë shtatzënë rritja juaj fëmijën 50,2 cm dhe peshon rreth 3170 mitrës m Gjatësia rreth 35-36 cm mbi vaginë.

Kur mjeku llogarit data e përafërt e lindjes, koha e lindjes siç e quan ai ju është fundi i 40 javësh. Sigurisht, ofrimit të mund të ndodhë para dhe pas kësaj date, por që ju jeni i synimeve të dhënësit të saj gjatë shtatzënisë.

40-41 javë të shtatzënisë, gatishmëria lindjes


Zakonisht nga kjo kohë ulur tashmë pjesën e poshtme të mitrës, pjesë e fetusit prezantimi është i mirë mbeti i lidhur me derën e një pellgu të vogël. Mitra reduktuar në mënyrë periodike dhe të relaksuar, ju nuk mund të ndjeni atë, por ndonjëherë, dorën në mitër, ju mund të ndjeheni si ajo kameneet. Kjo është një përgatitje normale për lindjen e fëmijës. Në mënyrë që të dini se si këto shkurtime efektive, këtë javë mjeku do të ju përshkruaj një pasqyrë.

Parametrat kryesore për vlerësimin e gatishmërinë për ofrimin, është gjatësia dhe dendësia e mitrës dhe pėrshkueshmėrisė qafës së mitrës kanalit.

Tregon gatishmëri qafën e mitrës shkurtuar e butë, e cila transmeton të paktën një gisht. Nëse jo, në fund të javës mjeku do të përshkruajnë ju ri-ekzaminimin dhe studim gjithëpërfshirës me qëllim për të vlerësuar gjendjen e fetusit.

Në qoftë se shenjat e zgjatjes do të zbulohet, dhe fëmija do të ndjehen mirë, rishikimi i ardhshëm do të mbahet pas 41 javë të shtatzënisë në qoftë se ju nuk jeni njerëz të para, natyrisht.