40 javë të shtatzënisë


Fëmija juaj është 49 cm i gjatë dhe peshon rreth 2992, lartësinë e mitrës rreth 36 cm mbi vaginë.

Trupi vazhdon të përgatitet për lindjen. Kontraktimet praktikë janë duke u bërë më të shpeshta dhe më të gjatë. Ju ndjeni ato veçanërisht të mirë në natën kur vorochayetesya në shtrat, duke u përpjekur më kot të fle. Që fëmija ka qenë prej kohësh nga afër në barkun tuaj, dhe javën e kaluar gjithashtu ul sasinë e lëngut amniotik, lëvizjen e saj mund të ndryshojë. Megjithatë, fëmija juaj duhet të jetë mjaft i lëvizshëm, dhe periudha e aktivitetit gjatë ditës, ju keni asnjë dyshim mos harroni, nuk duhet të ndryshojë.

Në qoftë se ju ndiheni keq ose nxitje fëmijë nuk ndjehen fare, ju duhet menjëherë të kërkojnë ndihmë mjekësore. Gjithashtu alarmante është një situatë tjetër, kur fëmija fillon të lëvizë në mënyrë aktive shumë. Këto sjellje tregojnë një fëmijë të shëndetit të tij të dobët. Për fat të keq, në këtë fazë të komplikimeve të pazakonshme si placentar abuzim rrjedhjes së gjakut ose ngatërresë shtrënguar kordonin e kërthizës rreth qafës së fetusit. Në situata të tilla, për të shmangur rezultatet tragjike të shtatzënisë do obstetër ndërhyrjes vetëm të shpejtë, mundësisht të zbatohet menjëherë në spital, ku është e mundur për të ndihmuar në tërësinë e saj.