4 javë të shtatzënisë


Blastocyst tashmë është në mitër dhe shtojca e saj trofoblast veçantë fillon të zbatohet në endometrium. Në të njëjtën kohë, blastocyst sekreton enzima specifike pjesërisht të shpërndarë rreshtim mitrës.

Ky është një moment vendimtar ngulitje (embrioni në rritje në endometrium). Ajo është rreth 9-10 ditë pas fekondimit. Se si të saktë do të jetë varet nga të ushqyerit e fëmijës gjatë gjithë shtatzënisë.

Pas ngulitje embrioni është ngulitur plotësisht në qelizat endometrium, dhe rezultati i tij duhet të jetë një ndërprerja e menstruacioneve.

4 javë të shtatzënisë: Çfarë ndodh në gratë


Në zbatimin e implementimit trofoblaste formon chorion, e cila më vonë formuan kryesor jetën placentën e trupit të mbështetur fëmijën e saj gjatë zhvillimit të fetusit.

Që ngulitje chorion fillon prodhimin e Gonadotropin hormon shtatzënisë njeriut chorionic (hCG), e cila ndihmon të frenuar maturimin e vezëve në vezore, dhe gjithashtu ndikon në prodhimin e estrogjenit dhe progesterone një nga hormonet më të rëndësishme të shtatzënisë që nuk zhvishem off endometrial (gjë që ndodh gjatë çdo periudhe) dhe të shkaktojë abort.

Përqendrimi i hormonit hCG fundin e 4 javëve të shtatzënisë do të jetë e mjaftueshme për të qenë provë pozitiv shtatzënisë. Pra, ju tashmë mund të provoni të bëni. Nëse testi është ende negative, mos e humbni shpresën, ju vetëm duhet të provoni përsëri në një tjetër 3-4 ditë.

Ndërkohë, embrioni vazhdon të zhvillohet në zgavrën e blastocyst vazhdon të grumbulluar të lëngshme ajo më vonë do të njëjta lëngu amniotik që do të rrethojnë fëmijën për lindjen, mbrojtjen e atë dhe për të sjellë të gjitha produktet e jetës së saj. Embrioni fuqi në këtë fazë është kryer duke përdorur një shkëmbim mjaft primitive në mes endometrium dhe Chorionic por shumë shpejt të fillojnë formimin e placentë. Qelizat e embrionit gjatë kësaj jave u nda në tri shtresa embrion ektodermu, entodermu dhe mezodermu nga të cilat fëmija do të zhvillojë.

Brenda jush ka pasur një takim shumë të rëndësishëm, e cila ishte rezultat i rritje me embrion pabesueshme shpejtësi. Më shumë gjasa, ju nuk dyshoj se shtatzënë!

Nuk ka pasur ndryshime të veçanta në gjendjen tuaj shëndetësore dhe në 4 javë të shtatzënisë nuk duhet të jetë. Megjithatë, nganjëherë një pikë e ngjitjes së embrionit në mukozën për shkak të shpërndarjes së tij të pjesshme mund të jetë përzgjedhja vogla sanious. Por shpesh asgjë më shumë po ndodh.