42 javë ose më shumë


Gjatësia maksimale e një shtatzëni normale nuk e kalon 41 javë. Sipas kësaj linje fillon ofrimin e shtatzënisë. Zgjatja kërcënuese komplikime në lindjen e fëmijës, si dhe shkelje të ndryshme të porsalindur të shtetit. Kështu, në fëmijët e pas-gjata shpesh shënuar asfiksisë, krizë hormonal dhe çrregullime neurologjike adaptive. Gjithashtu, kur zgjatja shpesh dobësuar sistemin imunitar, duke shkaktuar incidencë më të lartë të fëmijëve.

Kur perenoshenosti një numër të karakteristikave karakteristike: a eshtra të trasha kafkës, duart tretje të lëkurës dhe këmbët, thonjtë shumë të gjata, pa vaj syrovidnoy. Përveç kësaj, lartësia dhe pesha e porsalindur janë të ndryshme në një mënyrë të mëdha, në krahasim me një fëmije të lindur në afat. Kockat dendura të kafkës nuk i japin kokën për të konfiguruar dhe përshtatur në kanalin e lindjes, gjatë punës, dhe madhësive të mëdha shpesh kontribuojnë në shfaqjen e një situatë ku një fëmijë nuk mund të kalojë nëpër kanalin e lindjes. Në këtë rast, nuk është një situatë klinike që quhet legen klinikisht të ngushta. Gjithashtu, kur nëna e fëmijës perenoshenosti shumë më shpesh dobësinë e punës dhe kompetencat që në mënyrë të konsiderueshme rrit numrin e lindjeve kirurgjikale. Dhe kjo përfshin jo vetëm C-seksion të, por pincë obstetrikale.

Pra, është më mirë për të shmangur perenoshenosti. Sigurisht, rasti që fëmijët e lindur pas-gjatë dhe afat 38-39 javë, por kjo është më tepër një përjashtim. Për të shmangur zgjatja duhet kohë për të filluar përgatitjen për kanalin e lindjes lindjes, nëse shtatzënia është 40 javë tregon papjekuri e tyre. Gjithashtu shmangur PERENOSHENIST lejon ultratinguj. Për një numër të karakteristikave (rënie të mprehtë në vëllimin e lëngut amniotik, vlerësimit fetusit tonin e përgjithshëm dhe uniformitetin e lëngut amniotik) mund të dyshohet zgjatjen e shtatzënisë dhe kohës për të filluar stimulimin e punës. Oligohydramnios tregon se ka rënë në mënyrë dramatike funksionin e placentës, që do të thotë se fëmija merr oksigjen të mjaftueshëm dhe ushqyesve. Kjo mund të çojë në hipoksi intrauterine të fetusit. Zakonisht në këtë situatë për shkak të mungesës së oksigjenit sphincters relaksoheni dhe meconium në lëngun amniotik është marrë. Ndërsa ultrazërit mund të shihet si grimcat gjobë në lëngun amniotik. Kjo situatë është e rrezikshme, sepse fëmija mund të gëlltisë lëng amniotik janë dhe i goditi ata në mushkëritë fillojnë pneumonia pa mikrobe aspiratë. Përveç kësaj, duke zvogëluar trashësinë e shtresës mbrojtëse, i cili krijon lëngun amniotik, mitra fillon të shtrydh mjaft një fëmijë, duke kontribuar në shfaqjen e hypertonus në gjymtyrët e tij. Ndërlikimet e mundshme perenashyvanyya në fakt shumë më shumë, por këto janë të mjaftueshme për të përpiqen për të mbrojtur fëmijën tuaj nga kjo gjendje dhe efektet e saj. Pra, nuk do të vonojë vizitën tuaj në ditën tuaj obstetër pas dite, duke shpresuar se puna është gati të fillojë. Stimulimi i punës është shumë më e sigurt për fëmijën sesa pasojat perenashyvanyya.