5 javë të shtatzënisë


Nga 5 javëve të shtatzënisë fillon periudha embrionale që do të zgjasë deri në javën e 10-të. Embrioni është ndarë së fundi në qelizat embrionale drejtpërdrejt pozazarodkovi guaska zhvillim paralelisht, në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri.

5 javë të shtatzënisë, zhvillimin e embrionit


Ndërmjet tyre, ata lidhur me solide rrjedh, i cili më vonë formoi kordonin e kërthizës. Me embrion të fillojnë të ndodhin ndryshime të mëdha: qelizat tre gjethe, të cilat ajo përbëhet, share dhe të rritet në mënyrë të pabarabartë.

Ngulitje e parë pas zhvillimit të sistemit nervor. Në dorsal ektodermës formuar vargut apo akord, e cila formuar aksin e embrionit dhe pjatë nervor themelit të sistemit nervor qendror. Rreth ditës së 18-të të formimit të segmentit dorsal mesoderma (segment) në skajet e akord prej tyre do të zhvillojnë shtresat e thella të lëkurës, muskujt dhe rruaza.

Në të njëjtën kohë vazhdueshëm formimit të placentës vorsynyhoriona rrënjë thellë në rreshtim të mitrës dhe për të marrë në anije. Duke përdorur enzimat për të shpërndarë enët e gjakut janë formuar dhe boshllëqet e mbushur gjakun e nënës, të cilat janë ngulitur vorsynyhoriona.

Në placentë dhe qeses amniotike të mbushur me lëng, fetusi është dy strukturat e përkohshme allantois dhe e verdhë veze harar. E para siguron akumulimin e përzgjedhjes embrionit dhe gjithashtu merr pjesë në frymën e tij. E dyta siguron embrionin me ushqyesve nëpërmjet shpërndarjes nga indet nënës. Më vonë në SAC formuar qelizat burimore të gjakut verdhë veze, ajo është fryti kryesor i gjakut.

Në mënyrë tipike, 5 javë e testit të shtatzënisë shtatzënisë duhet të jetë pozitiv. Por arsyeja ajo do të bëjë vetëm në qoftë se jeni duke planifikuar një shtatzëni, përndryshe nuk ka shenja të shtatzënisë nuk do të.

Është e dëshirueshme në këtë periudhë është duke përgatitjet multivitamin që përmbajnë acid folik. Që sistemi nervor i embrionit tashmë ka filluar të rritet, ajo do të ketë nevojë më shumë të kësaj vitamine se sa ju mund të merrni nga ushqimi.