6 javë të shtatzënisë


Pas 6 javësh të shtatzënisë në thellësitë e mitrës me shpejtësi fantastike mban zhvillimin e embrionit. Që tub nervor të fillojnë për të formuar të palcës kurrizore dhe nervat fëmijën. Gjithashtu këtë javë formuar fillimet e veshët dhe sytë, të cilat janë nxjerrë edhe nga indet nervore.

6 javë të shtatzënisë, zhvillimin e embrionit


Nga qelizat e shtresës mesoderma qelizore mesme fillon të formojnë sistemin kardiovaskular. Deri në fund të javës së 5-të e embrionit tashmë funksionon S-formë zemër që pulsates, gjak pompë.

Përveç kësaj, në 6 javë të shtatzënisë është bookmarked mëlçisë, pankreasit dhe tiroide gjëndra dhe sistemin e frymëmarrjes hedhur fëmijën.

Në embrionet të vazhdojë të zhvillojë membranave fetale saj. Placenta nuk ka formuar ende plotësisht, por parimi i Chorionic në këtë fazë është shumë e ngjashme me atë në të cilën placenta funksionon. Dhe në harar verdhë veze formuar fillimet e qelizave embrion. Në këtë fazë ata do të ndajnë në muret e shell embrionale, dhe më vonë migrojnë në indet e embrionit.

Disa gra përjetojnë simptoma shtatzënisë janë siklet dhe shurdhim në gjoks, lodhje, urinim të shpeshtë. Të gjitha këto simptoma janë të lidhur me përqendrime të larta të progesterone, të cilat në këtë fazë është hormoni kryesor që mbështet zhvillimin e shtatzënisë.

Pas 6 javësh të dyshimeve shtatzënisë fillojnë të shfaqen në lidhje me shtatzëninë dhe ata të cilët nuk mendojnë për këtë, sepse nuk është një periudhë vonesë.

Në mënyrë tipike, në fund të 6 javë të shtatzënisë, shumica e grave janë konfirmuar test shtatzënie, test të gjakut për HCG, apo edhe ultrazërit. Po, madje edhe në të tillë një fëmijë termi vogël është tashmë e dukshme.

Natyrisht, madhësia e saj është shumë e vogël, vetëm 2 mm, por mund të shihet në ultrazërit dhe embrionit, dhe vezë pllenohet me të gjitha komponentët e tij (chorion, verdhë veze harar, allantois). Përveç kësaj, me ultratinguj dukshme kist corpus luteum, e cila është formuar në vendin ku erdhi veza. Këtu dhe sintetizuar në këtë fazë progesterone.

Duhet të theksohet se disa gra menstruacioneve nuk ndalet me fillimin e shtatzënisë. Kjo është për shkak të faktit se endometrium mund pjesërisht të zhvishem pa dëmton embrionin në zhvillim. Sigurisht, kjo menstruacioneve mund të dallohen nga të tashmen është shumë më e shkurtër dhe lirimin e më të varfër. Prandaj, në lidhje me shenja të tërthorta të shtatzënisë, të përshkruara më lart, edhe kur ruajtura menstruacioneve dhe shtatzënia mund të dyshohet për të provuar.

Nëse jeni të shqetësuar në lidhje me siklet në gjoks, ju mendoni se ajo është rritur dhe të brendshme të zakonshme tashmë fillojnë të shtrydh atë, më mirë shkoni në një rroba të veçanta të lindjes ose të veshin një sytjena sportive. Shumë gra pranë fund të shtatzënisë në ecje normale, ndonjëherë edhe sytjena ashpër.

Kjo është e gabuar, sepse pengon zhvillimin normal të kancerit të gjirit. Po, është e vërtetë, gjatë zgjerimit të gjirit shtatzënisë për shkak të rritjes së saj dhe zhvillimin përfundimtar të të njëjtave segmente dhe kanalet që ofrojnë qumësht fëmijën.

Prandaj, i veshur me një projektuar posaçërisht rroba të lindjes jo vetëm që do të rrisë komoditetin tuaj, por edhe për të krijuar kushte ideale për normale gjëndrrat e qumështit funksionimi. Dhe më besoni, rroba për gratë shtatzëna nuk mund të jetë më pak e bukur se ajo që keni përdorur për të!