7 javë të shtatzënisë


Në këtë periudhë ka ngjarje të rëndësishme. Duke formuar tre fusha kryesore të trurit (fshikëza e trurit) dhe vizuale, auditory dhe nerva nuhatjes. Përveç kësaj, në tru është vendosur një të mëdha organet hipofizës endokrine.

Gjatësia e embrionit është 5 mm, trupi bëhet C-formë. Zemra fillon të ndarë në kamera. Ajo rreh me një shpejtësi prej 100-160 rrahje në minutë, që është 1,5-2 herë më e lartë sesa në të rritur dhe gjaku i fetusit fillon të qarkullojë në të gjithë trupin. Ajo fillon me formimin e sistemit të tretjes. Në këtë fazë paraqet pjesët e saj kryesore: mëlçisë, stomakut, zorrët, pankreasi.

Nga embrioni të sistemit të frymëmarrjes, e cila është të lëshuar në fund të jave fundit, duke formuar laring dhe trake.

Palca kurrizore fillon të ndarë në segmente, është prototipi i këtyre segmenteve që do të më vonë innervuvaty të gjitha pjesët e trupit të fëmijës.

Në embrion formuan edhe bazat e gjymtyrëve, të cilat janë deri më tani vetëm një rritje të vogël në sipërfaqen e embrionit. Përveç kësaj, ka fillimet e muskujt dhe kockat.

Në embrion është tani harqe Gill janë të njëjta si në embrion peshkut. Por pas disa javësh ata nuk do të mbetet një gjurmë.

Në këtë kohë, mund të shkaktojë swings të rënda humor nga errësira për të kapur fort shtypur dhe reagim ndaj hipremotsianalnaya që më parë mund të duket e parëndësishme. Ky është një ndryshim të mprehtë në nivelet e hormoneve, dhe vazhdimisht në ndryshim përqendrimet e hormoneve, të cilat trupi nuk mund të përshtatet shpejt. Sigurisht, dallime të tilla lehtë mund të trokas ju off rrugën, veçanërisht në qoftë se ju jeni duke përdorur për të gjithmonë të kontrolluar veten. Por mos u bëni merak! Mos harroni se këto probleme të përkohshme me humor në fakt një pasojë e ndryshimeve të rëndë dhe të lumtur në trupin tuaj.

Nëse jeni duke përdorur për të luajtur sportive apo palestër, tani është koha për të rishikuar orarin e tyre të trajnimit. Së pari, gratë shtatzëna janë sportet më të mira duke mos kursyer, të tilla si not, ecje, dhe i projektuar posaçërisht programeve gjimnastikë dhe joga. Sport gjatë shtatzënisë do të ndihmojë në forcimin e muskujve dhe kohën e dorëzimit të jetë i aftë, e cila është e rëndësishme, sepse në përpjekjet e kota ju duhet të punojnë shumë. Përveç kësaj, sportive ndihmë ngarkesës më të lehtë për të përballuar me ndryshimet në trupin tuaj të kapërcyer lodhje dhe të qenët i përgjumur.