8 javë të shtatzënisë


Në madhësinë e embrionit javën e kaluar u rrit dy herë, tani gjatësinë e tij trupin e 10 mm. Të ketë fëmija juaj është një bisht të vogël. Pas disa javësh ajo do të zhduket, duke u bërë pjesë e coccyx.

8 javë të shtatzënisë, zhvillimin e embrionit


Duart dhe këmbët embrioni vazhdon të rritet. Ata, natyrisht, shumë të ngjashme me ato krahët dhe këmbët të jetë një fëmijë deri në momentin e lindjes, dhe jo mbi cung.

Truri gjithashtu aktive në rritje, këtë herë ai ka përfaqësuar pesë blisters trurit. Kreu embrion mënyrë disproporcionale më trup, të kontabilitetit për rreth 2/3 e të gjithë gjatësinë e embrionit. Në embrion ka filluar për të formuar sytë: ata kanë retinë pyhmentyrovannaya dhe lente, përmes qepallave gjysmë-hapur edhe mund të bëjnë dallimin në mes të ngjyra e syve, e cila në këtë fazë është e përcaktuar me pigment ngjyra e retinë, sesa ngjyra e irisit.

Aktivisht zhvillimin muskujt dhe kockat në qendrat tashmë të vendosura të kockëzim të shfaqet për herë të parë. Në asnjë palcës kockore, e cila është përgjegjëse për gjak, ndërsa funksioni merr embrionin mëlçisë. Por nuk është vetëm të mëlçisë, pankreasit embrioni fillon të prodhojë insulinë hormon. Këtë javë vendosi një organi tjetër të sistemit shpretkë hematopoietic.

Në këtë 8 javë të shtatzënisë shënuar nga dy ngjarje të tjera të rëndësishme që formojnë zorrë e vogël dhe të fundit, janë të veshkave tretë. Veshka fetusi do të zhvillojnë jo vetëm gjatë zhvillimit të fetusit, por edhe për gjithë vitin e parë të jetës.

Fillimet e qelizave embrion fetusit, të cilat shumohen në qeskën e verdhë të migruar rollers seksuale.

8 javë të shtatzënisë: sëmundje në mëngjes

Shumica e grave në këtë periudhë nuk ka sëmundje në mëngjes. Ushqim i preferuar pushon për të kënaqur, zakone të reja të hahet. Sigurisht, kjo nuk është e gjitha. Nëse ju nuk ndiheni asgjë, i kënaqur që ju jeni me fat ju një nga pak gratë e lehtë dhe në mënyrë të pandërgjegjshme transferuar në gjysmën e parë të shtatzënisë.

Shumica e grave tashmë ky urinim i shpeshtë gjatë, e cila është e lidhur edhe me rritjen e madhësisë së mitrës (ajo tashmë është dy herë madhësinë e saj normale) dhe me një volum më të madh të gjakut. Edhe në një kohë kaq të shkurtër e vëllimit të gjakut rritet me 10% deri në fund të shtatzënisë ajo do të rritet me rreth 45%.