9 javë të shtatzënisë


Madhësia e embrionit në 9 javë të shtatzënisë është 16 mm. Mbi krahët dhe këmbët e gishtat e foshnjës janë formuar, ata tashmë mund të dallohet nga ultrazërit. Megjithatë, ata janë shumë më tepër se ata duhet të jenë, dhe më ngjajnë Flippers.

9 javë të shtatzënisë, zhvillimin e embrionit


Vazhdon të zhvillohet sistemin nervor të embrionit, proceset e qelizave nervore fillojnë të rriten dhe të zgjerohet, duke formuar nervat e parë të fëmijës tuaj.

Në pak fytyrën gjithashtu po ndryshon fetusin gjithnjë e në rritje, dhe së shpejti ai do të duhet të krejtësisht të mbyllur sytë e tyre. Vazhdojnë të zhvillojnë fillimet e mushkërive, dhe me to rrugët e frymëmarrjes.

Ky term është shumë e vështirë për të parë pjesën bisht, sepse ajo ra, dhe përmes zhvillimit të mollaqe që pjesërisht fshehin atë. Ju edhe mund të dallojë organet gjenitale, por është ende herët për të përcaktuar seksin e jashtëm organe gjenitale diferencimi të zhvillohet në disa javë, do të duhet të presin.

Por formimi herdhe tashmë ka filluar. Nga 9 javë të shtatzënisë hedhur testiseve në djemve dhe vezore në vajzat fillojnë të ndajnë paraardhësit oocytes. Gjithashtu në këtë fazë fillojnë të dallojnë qelizat embrionale të stomakut. Ky proces do të përfundojë deri në fund të muajit të dytë të zhvillimit të fetusit.

Që qelizat trofoblaste vazhdojë për të formuar placentën dhe ritmin e zhvillimit në këtë fazë tejkaluar në mënyrë të konsiderueshme rritjen e embrionit.

Ju mund të shqetësojë përzier dhe të vjella, ata e marrin shumë energji. Përveç kësaj, shëndeti i dobët kontribuon në lodhje dhe lodhje. Niveli i progesteronit vazhdon të rritet me shpejtësi, duke kontribuar në shfaqjen e të qenët i përgjumur dhe ngadalësia. Përveç kësaj, mund të ketë probleme me gjumë, i cili është gjithashtu një rezultat i drejtpërdrejtë i ndryshimeve hormonale.