Alergjia në shtatzëni


Ndryshimet (hormonale dhe në nivelin e sistemit nervor qendror që ndodhin) në trupin e një femre gjatë ndryshimeve të shkaktojë shtatzënia të sistemit imun. Kjo është për shkak të faktit se fryti është gjysma grup huaj të gjeneve.

Për trupi prind nuk është i shtyrë atë, sistemi imunitar duhet të zvogëlojë ndikimin e saj.

Në disa raste, alergji zhduket gjatë shtatzënisë ose rrjedh shumë më të lehtë. Në raste të tjera që më parë nuk shkaktojnë alergji, shkakton rinitit alergjike apo urtikaria. Sigurimi i shtatzënisë është e pamundur.

Alergjia gjatë shtatzënisë mund të dëmtojë fëmijën e palindur, siç ka alergjen apo nëna antitrupat nuk mund të marrë nëpër placentë të fetusit. Kështu, ajo është e mbrojtur nga ekspozimi direkt dëmtuar reaksione alergjike. Por, për shembull, sulmet e astmës alergjike mund të pengojë rrjedhën e oksigjenit dhe fëmija do të vuajnë nga hipoksi.

Si të merren me alergji gjatë shtatzënisë


Së pari, ajo duhet të jetë e mundur për të zbuluar dhe për të eleminuar kontakt alergjen me të. Heqja e alergjen zakonisht heq të gjitha manifestimet.

  1. Është e rëndësishme për të kryer pastrimin shtëpi lagësht, hequr pluhurin shtëpi. Nëse është e mundur, të marrë shtëpinë gjitha gjërat që mund të grumbullohen pluhur, lodra e butë, batanije lesh, qilima në muret dhe kështu me radhë. Shmangni kontakt me njerëzit që pinë duhan. Tymi i cigareve mund të përkeqësojnë reaksione alergjike.
  2. Ajo është gjithashtu e nevojshme për të kontrolluar dietën. Ne duhet të eliminojë nga dietë apo të zvogëlojë sasinë e frutave agrume, çokollatë dhe përbërës të tjerë alergjike. Mos hani shumë i kripur, i skuqur dhe i yndyrshëm.
  3. Në rinitit mund të lajë hundë me një zgjidhje të kripës. Gjithashtu pije në fyt me një gudulis tij. Në qoftë se lëkura kruhet mund të vendosni një kompresë të ftohtë. Faqet e prekura nuk duhet zeroja, pasi ajo rrit infeksionin kruarje dhe skidding.
  4. Për të lehtësuar alergji turistik të marrë antihistamines apo droga të tjera klasat më të mirë në kthesën e fundit dhe vetëm nën mbikëqyrje mjekësore.

Në mënyrë tipike, 12-14 javë simptome alergji shtatzënisë fillojnë të zbehet, për shkak të përshtatjes me gruan e re për gjendjen e saj.