Grua shtatzënë në pritje në dentisti


Në asnjë rast nuk duhet të vonohet udhëtim tek dentisti, nëse ka simptoma të caktuara që kërkojnë këtë vizitë. Sidomos pasi edhe një prishjen e vogël e dhëmbëve është një vatër e infeksionit në trup që mund të ndikojë negativisht në shëndetin e fëmijës.

Pasojat e sëmundjeve të dhëmbëve


Jo çdo grua dëshiron të jetë në një pritje në dentisti, dhe sidomos shtatzënë. Por të jenë të vetëdijshëm se nezaplombirovannyy dhëmb mund të jetë shkaku i sëmundjeve të tilla si:

  • sinusit;
  • sinusit;
  • grykët.

Prandaj, vetëm vizitë në kohë tek dentisti ju mund të shmangur pasoja të padëshiruara.

Sigurisht, është më mirë që të shkoni tek mjeku juaj. Por të jetë i sigurt për të të treguar se janë në pozitë, edhe pse shumë e vogël. Në këtë rast ai do të zgjedhë për ju të painkillers përshtatshme situatën. Gjithashtu një ekspert mund të ju japin këshilla mbi kujdesin oral gjatë shtatzënisë. Në lidhje me këtë, pritja në dentisti juaj mund jo vetëm të zgjidhë problemin e tanishme, por edhe parandalimin e të reja.

Sigurt vizituar dentisti

Nëse është e mundur, kjo është e mirë për të vizituar dentisti juaj shtyhet deri në tremujorin e dytë. Kjo është koha më e qetë, sipas ekspertëve, si për nënën dhe për fëmijën.

Mos kini frikë nënshkrimin, pasi materiali, i cili mbush dhëmbin është plotësisht i sigurt për shëndetin. Ju mund të zgjidhni një mjek me një vulë, me mjeku do të marrë parasysh madhësinë e zgavrën, e cila duhet të nënshkruajnë atë dhe veçantitë e shtatzënisë.

Në pritjen në dentisti është shumë e vështirë për të bërë pa anestezi. Në këtë rast, ju mund të përdorni anestezi aplikimit. Në këtë rast droga nuk shkaktojnë një dëm të tillë të fetusit, siç është theksuar gjatë stresit adrenalin. Sidomos pasi sot ka droga në gjendje për të hequr dhimbjen për një kohë të shkurtër për të krejtësisht të dëmtojë fetusin.

Por bëni radiografitë gjatë shtatzënisë ende nuk ia vlen. Kjo është veçanërisht e vërtetë e grave në fillim të shtatzënisë së tyre në 12 javëve të para. Por në qoftë se ju bëni pa X-rrezet nuk mund të jetë, në shumë klinika janë makina moderne që nuk shkaktojnë ndonjë dëm, aq më shumë që ju me siguri do të të vë një platformë të çojë, të cilat plotësisht mungon rrezet, që do të thotë se fëmija do të jetë nën mbrojtjen e plotë.

Ndonjëherë vizita dentare dëmton jo për shkak të nevojës për të bërë radiografitë apo drogë administruara në grua shtatzënë, por për shkak të stresit. Prandaj, në qoftë se ekziston një nevojë e tillë, është e rëndësishme për të qetësuar dhe të akorduar në një mënyrë pozitive.