Shtatzënia dhe Puna


Shumë gra përpiqen deri në momentin e fundit për të mos publikuar punën e tyre në pozitë interesante për të shmangur telefonatat e panevojshme. Por në disa pika duhet te raportoni lajmin edhe për të justifikuar udhëtime të shpeshta në mjekët dhe shëndetit të dobët. Kolegët nuk janë shumë miqësore për të trajtuar se dikush në ekipin është në situatën e veçantë.

Si të sillen


Është e rëndësishme që të mos abuzojnë këto privilegje, duke i dhënë shtatzënisë. E pra, në qoftë se koka shkon përpara, duke lejuar kohë e kompanisë për të shkuar te mjeku apo për të punuar nga shtëpia, nëse një grua ndihet keq. Është e rëndësishme që të përdorin këtë mundësi vetëm kur keni nevojë për atë.

Kolegët mund të reagojnë ashpër nëse punonjësi shtatzënë ka për të kryer ato. Nëse është e mundur, ju duhet të përpiqen për të shmangur këtë duke shpjeguar me kolegët dhe shefin që ju vetë bëni sasinë e nevojshme të punës, por pak më vonë.

Nëse shtatzënia është e vështirë, ajo është e mirë për të nxjerrë një zyrtar mjekësor, jo vidproshuvatysya në shefi. Ajo është perceptuar shokët më të relaksuar, përveç afatit të sëmurë të lënë punonjësi ka mundësinë për të kryesuar zyrtarisht zameschayuschemu paguajnë punonjësi kryen punë për një tjetër.

Gjithashtu ju mund të lëvizin zyrtarisht në një zonë më pak të ngjeshur të punës, nëse është e nevojshme. Atëherë ky është vendi që do të miratohet nga një tjetër punonjës, dhe kolegët e nuk kanë për të kryer punën më të vështirë për ju.

Nëse humbur interesin në punë

Në javët e fundit para pushimit të lindjes për të mbetur shtatzënë mund të zhduken plotësisht interes në punën, dhe kjo është në rregull, sepse e gjithë vëmendja është përqëndruar në edukimin e brezave të ardhshëm dhe të fëmijës.

Është e rëndësishme të mbani mend që të gjithë të njëjtën gjë deri sa ju zyrtarisht të pranishëm në vendin e punës, në minimumin e nevojshëm për të kryer detyrat e kërkuara: Kolegët nuk e kuptojnë, në qoftë se ju shkarkojë diskutimin e çështjeve procedurale, duke lexuar revista dhe faqet e internetit materiale për nënat e ardhshme .

Në përgjithësi zgjidhur ndonjë situata të vështira në komunikim ndihmon hapur, aftësinë për të marrë vendin e vullnetit të një personi tjetër për të bashkëpunuar.