Shtatzënia mund të pini kafe


Shumë gra të shqetësuar në lidhje me nëse ju mund të pini kafe gjatë shtatzënisë. Kjo është e kuptueshme, për shkak se disa prej njerëzve që punojnë sotëm të lehtë të bëjë pa kafeinë.

A mund të pini kafe gjatë shtatzënisë, mjeku mendonte


Kjo është ajo që ai mendon për këtë Barketta Dr Jin, Profesor i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë, Shkolla e Mjekësisë në Universitetin e Miami Miller: Për vite obstetrit përgjigjur pyetjes nëse ju mund të pini kafe gjatë shtatzënisë në mënyrë unike kafe gjatë shtatzënisë është i kundërindikuar.

Në vitin 2008 ka mbajtur studim mjaft të madhe që vërteton se përdorimi i dy gota e kafe në ditë gjatë shtatzënisë dyfishon rrezikun e abortit spontan.

Megjithatë, në vitin 2010 Kolegji Amerikan i Obstetrike dhe Gjinekologjike, një studim i ri i kryer, në bazë të cilit u bë e njohur se një filxhan kafe në ditë nuk ka efekt negativ në shtatzënisë dhe zhvillimit të fetusit, dhe kjo është e qartë një lajm i mirë për të dashuruar kafe.

Duhet të theksohet se një filxhan kafe një term relativ. Profesor Barketta këshilluar që të mbani mend se standardi kupa 250 ml përmban 137 mg kafeinë, në rastin e SHBA, dhe 70 mg, në qoftë se ju pini ekspres. Në një gotë e madhe, i projektuar për 340 ml, 200 mg e arsyeshme kafeinë, dhe kjo dozë gjatë shtatzënisë nuk janë të vlefshme.

Tani që ju e dini se ju mund të pini kafe gjatë shtatzënisë dhe sa kafe është i sigurt.