Shtatzënia pas 40 pro dhe kundra


Sot ajo vazhdon të jetë aktive dhe të rinj, edhe nëse ajo është në 40. Por shtatzënia vonë ka pluset dhe minuset e saj që në fjalë mjekët.

Kundër Fakte


  • Rritja rrezikun e dështimit të fëmijës, për shkak të sfondit të pamjaftueshme hormonal. Gjithashtu shpesh kanë probleme me placenta (placentar e pamjaftueshmërisë placentar, etj).
  • Në gratë shtatzëna kjo moshë më shpesh toksikoz gjysmën e dytë të shtatzënisë me komplikime të ndryshme (preeclampsia, preeclampsia) dhe i ashtuquajturi diabet gjatë shtatzënisë.
  • Me çdo viti pasues nënë e vjetër rrit rrezikun e mutacioneve gjenetike në të fetusit dhe lindjen e një fëmijë me sindromin Down. Shkencëtarët ende nuk e di shkaqet e saktë të kësaj marrëdhënieje, por statistikat është i pamëshirshëm: në qoftë se nënat 25 vjet, ky rrezik e të pasurit një fëmijë 1-1250, dhe në 49 vitet nga 1 ne 11.
  • Në procedurat e ndryshme mjekësore projektuar për të ndihmuar një grua të bëhet me barrë (IVF, stimulim ovulacionit) shpesh zhvillon shtatzënisë multiple, i cili është një barrë shtesë për nënën jo aq të rinj.
  • Së fundi, shumica e femrave 35-40 vjet duhet të ketë një ose më shumë sëmundje kronike që janë përzjerë zakonisht me shtatzëninë.

Fakte mbi

  • Niveli i mjekësisë së sotme ju lejon për të bërë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm (diagnozën perinatale e anomalive të mundshme fetusit, analizën dhe monitorimin e shëndetit të nënës dhe fëmijës, të ruajtur hormonal të nevojshëm, ndjekja e problemeve me placentë, etj).
  • Shtatzënia dhe lindja trupi tronditur nënën, përditësimin e të gjitha proceset fiziologjike dhe funksionet. Nëse shtatzënia ndodh mundësuar efekt të fuqishëm rinovimin.
  • Koncepti i shtatzënisë ndërgjegjshëm është mirë të përshtatshme për nënën pjekur i cili bëri udhëtimin e vështirë të mëmësisë dhe shtatzënia vuajtur.
  • Fëmijët e vegjël bëjnë një grua të fortë dhe të zibranishe. Nëna e re është një nënë e re, pa marrë parasysh sa vjet nuk ishte, edhe në 40!