Shtatzënia pas abortit mjekësor


Sa frikë e justifikuar është të dini në lidhje me procedurën e vetë dhe planifikimin e shtatzënisë tjetër pas një përpjekje të mëparshme interrupt mjekësore për të kuptuar.

Çfarë është aborti mjekim


Aborti Ilaçet konsiderohet metoda më pak të rrezikshme të abortit për shkak të asaj që është bërë në fazat e hershme dhe nuk kërkojnë kirurgji, duke e mbajtur të paprekur rreshtim mitrës, me kusht që tërë procedura do të zhvillohet pa komplikime.

Për fat të keq, për shkak të thjeshtësisë së dukshme dhe qasjes relative të abortit pilulës fituar statusin e procedurës së brendshme që nuk kërkon ndërhyrje mjekësore. Megjithatë, në të vërtetë duke marrë droga duhet të bëhet vetëm me lejen dhe nën mbikëqyrjen e një mjeku, dhe i gjithë procesi kërkon mbështetje e detyrueshme mjekësore.

Metoda është gruaja vijues duke marrë një numër të barnave që provokojnë vdekjen e fetusit, duke bllokuar rritjen e endometrium, të përshpejtojë membranat embrionale lulëzim nga murin e mitrës, duke shkaktuar ulje të zgjeruara e shtresës së muskujve të mitrës dhe të provokojnë një dështim.

Në rast se të ardhurat pa komplikime përmes 36-48 orë veza e fekonduar lë në mitër, monitorimi pacienti është ultratinguj, dhe pas 1-2 javësh emëruar ekzaminim gjinekologjik dhe ultratinguj përsëritura.

Brenda një muaji, pasi ndërhyrja e gruas mbulohen funksionit menstrual, dhe planifikoni një shtatzëni pas abortit mjekësor mund të në gjashtë muaj.

Përparësitë kryesore të abortit mjekësor

Vlen të përmendet se aborti mjekësor është vetëm kur konfirmuar klinikisht shtatzënisë mitrës, jo më vonë se 42 ditë nga dita e parë e periudhës së fundit menstrual. Konsiderohet procedura më efektive kryhet në 4 javët e para të shtatzënisë.

Aborti mjekësor dhe të përdorura në rrjedhën e drogës të tij janë të kundërindikuar në një numër të sëmundjeve dhe komplikime.

Gjithashtu, mjeku juaj mund të ndalojë pacient abortit mjekësor, mori një kortikosteroidet kohë të gjatë.

Arsyeja për abortin mjekësor mund të jetë jo vetëm shtatzënive të padëshiruara, por edhe sëmundje shoqëruese të organeve të brendshme dhe sistemin nervor dhe onkologjisë.

Përdoret me ilaçe steroide abortit mifepristone drogës mund të shkaktojë gjakderdhje të rënda mitrës, e cila nga ana do të çojë në procedurat nevojë curettage që mund të shkaktojë komplikime të mëtejshme.

Në raste të rralla, një kombinim i mifepristone dhe prostaglandins mund të shkaktojnë pacientët toksike shoku dhe të shkaktojë vdekjen. Veç kësaj, abortit mjekësor përdorur mifepristone mund të jenë të hipertensionit rrezikshme, e arritmise kardiake dhe dështimit të zemrës, sëmundja pulmonare obstruktive kronike, astma

Pavarësisht efikasitetin jashtëzakonisht të lartë të procedurës deri 98% të abortit mjekësor mund të rezultojë në abort jo të plota. Në këtë rast, mjeku juaj mund të rekomandojë curettage apo aspiratë vakum.

Aborti Disclaimer kirurgjikale dhe shtatzënia për të lënë pas një aborti të dështuar mjekësor mund të ka shumë gjasa të çojë në lindjen e fëmijës me aftësi të kufizuara fizike dhe mendore.

Efektet e mundshme të abortit mjekësor

Të paktën një javë pas abortit mjekësor është i kundërindikuar seks. Mjeku mund edhe ta zgjasë këtë periudhë për shkak të frikës nga gjakderdhje dhe e infeksionit.

Përveç kësaj, pas një aborti, ndërsa duhet të përdorin prezervativë, jo vetëm për të mbrojtur kundër shtatzënisë së padëshiruar, por edhe për të parandaluar patogjene nga marrja në membranat mukoze përflakur të organeve gjenitale femërore.

Për të parandaluar dhe hapi i parë për të planifikuar një shtatzëni të re pas përditësimet e normës abortit mjekësor përfshijnë gratë pas abortit:

  • Refuzimi i aktivitetit fizik;
  • Refuzimi i shprehive të këqija;
  • fizioterapi përshkruar nga një mjek;
  • kompleks pritja e vitaminave dhe mineraleve;
  • parandaluar hipotermi dhe ftohjet;
  • Rregullt mjekësor follow-up dhe analiza;
  • nevoja për kurs psikologjike e rehabilitimit;
  • Pranimi i detyrueshëm i kontraceptivëve.

Kontraceptivët që lëshohen pas abortit mjekësor, jo vetëm një rast edhe një herë përkujtoi të shtatzënisë planifikimit kompetent. Është e rëndësishme të kuptohet se koncepti nuk duhet të ndodhë të paktën ardhshme gjashtë muaj. Kjo kohë është e nevojshme për të rikonfiguruar në trupin e femrës, rivendosjen e pjellorisë dhe stresin nga situata.

Një fëmijë konceptuar në muajt e parë pas abortit, të privuar nga të mbështetjes hormonal nuk ka ardhur nga sistemi endokrin një gruaje. Kjo mund të shkelin zhvillimin e fetusit dhe mund të shkaktojë abort. Përveç kësaj, mjetet moderne kontratseptycheskyh ndihmojë hormonet bilancit shkelur.

Në shumicën e rasteve shtatzënisë pas abortit mjekësor, i kryer si duhet kaluar pa komplikime të ardhurat pa probleme.

Kjo në asnjë rast nuk mund të fshehin nga mjeku aborti fakti ndërprerë pacientët me shtatzënitë e mëparshme duhet të shqyrtohen më kujdes, pasi çdo aborti është një kërcënim potencial për jetën e një gruaje dhe fëmijës së saj palindur.

Për shembull, holluar si rezultat i endometrium abortit mjekësor mund të provokojë shtojcë pahijshme te vezes deri shyeyechnoy shtatzënisë, kërcënuese gjakderdhje dhe hysterectomy.