Shtatzënia nuk është një justifikim për të ngrënë për dy


Shumë gra të gjeni se nga momenti që ata filluan të fëmijës, ata mund të dhe, më e rëndësishmja, duhet të hani për dy, sepse për rritjen normale dhe zhvillimin e fëmijës së tyre në të ardhmen e dëshiruar dhe dietë të plotë të pasur, si të ushqyerit gjatë shtatzënisë duhet të jetë e bollshme.

Ushqimi gjatë shtatzënisë: Faktet dhe mitet


Konsiderata të tilla janë jo më shumë se një mit, dhe një mit të rrezikshme. Për shkak të këtyre gabimeve dhe të ushqyerit e duhur gjatë shtatzënisë shumë gra koha e lindjes janë mbipeshë

Në fakt, të ushqyerit gjatë shtatzënisë nuk duhet të ndryshojnë nga ushqimi deri.

Nevoja për disa substancave, makro dhe micronutrients dhe minerale, natyrisht, rritet. Këto përfshijnë kalcium, zink, vitamina D dhe E, acid folik, hekur dhe fibra.

Por ndërsa futje e përditshme kalori nga një grua shtatzënë nuk duhet të rritet me më shumë se 300 kalori në krahasim me dietën e saj të para-shtatzënisë (natyrisht, me kusht që vlera e përditshme konceptimin e energjisë nga ushqimi ngrënë ishte afër normale dhe ajo nuk ka shkelje metabolizmit lipidet).

Kjo do të thotë se gjatë shtatzënisë ju mund të hani një sanduiç një herë, por jo më shumë.

Përndryshe ju rrezik fundin e shtatzënisë merrni mbipeshë, e cila nga ana e rrit rrezikun e zhvillimit të diabetit gestational (një gjendje e karakterizuar nga hyperglycemia që ndodh në një sfond të shtatzënisë në disa gra dhe zakonisht zhduken spontanisht pas lindjes), tension të lartë , dhimbje prapa.

Së fundi, këto gra rrit gjasat e dorëzimit operative (seksioni cesarean) për shkak se pesha e madhe e fetusit.

Në anën tjetër, shtim në peshë të pamjaftueshme gjatë shtatzënisë është edhe një arsye stryvozhytysya. Pasojat mund të jenë mangësi pesha e lindjes, lindje të parakohshme, dhe përfundimisht të mbetet me zhvillimin mendor dhe fizik të fëmijës.