Shtatzënia pas karakteristika të IVF


Sipas studimeve, shtatzënisë pas IVF përfunduar shpërndarjen e suksesshme vetëm në 25-30% të rasteve. Përqindja e konceptimit të suksesshëm artificiale është shumë më e lartë.

Në mënyrë tipike, para se të shkoni në në fertilizimi in vitro, një grua është trajtim afat-gjatë të infertilitetit. Por vjetër mosha e nënës shtatzënë, më e lartë mundësia e komplikimeve gjatë shtatzënisë dhe ndodhja e defekteve të lindjes në fetus.

Të kontribuojë gjithashtu për dështimin statistikë shtatzënisë pas IVF janë bërë sëmundje të ndryshme, për shkak të cilat, në fakt, një grua dhe u njoh pafrytshme.

Në shumicën e rasteve shtatzënisë pas IVF u pezullua në fillim. Ky rrezik është gjithashtu e lartë në tremujorin e dytë dhe të tretë. Pra, duke bërë shtatzënisë tillë kërkon profesionalizëm mjekësore dhe qasje individuale për secilin pacient.

Arsyet për ndërprerjen e shtatzënisë pas IVF


Ndër faktorët që çojnë në shtatzëni të pasuksesshme, ekspertët kanë identifikuar një numër të kategorive.

  • Endokrine. Menjëherë pas konceptimit të grave ndodhin ndryshime serioze hormonale. Shumica ndryshimet endokrine që rezultojnë në çrregullimet që shkaktojnë refuzimin e vezën.
  • Immunogenetic. Sëmundjet kronike të trashëgueshme që çojnë në çrregullime kromozomale në qelizat e seksit të shkaktojë një rritje në nivelin e antitrupave në trup të hormoneve ajo sekreton placentën gjatë shtatzënisë. Si rezultat i kësaj, formimi i shqetësuar vende fëmijës.
  • Infektive. Sëmundjet inflamatore komplikuar shtatzënisë pas IVF dhe mund të shkaktojë abort në infeksion fillim ose intrauterine.
  • Shtatzënisë Multiple. Çdo grua e katërt që ka pësuar IVF, disa mbart fruta. Ky tipar i fertilizimin in vitro është shumë rrit rrezikun e CIN, spontane abortit dhe lindjes parakohe fëmijët.
  • Paaftësi qafës. Hapja e parakohshme e mitrës shpesh ndodh në 16-20 javë-të dhe janë një shkak i zakonshëm nevynashyvaemosty pas IVF.
  • Pamjaftueshmëri placentar. Shkaktuar çrregullime metabolike në gratë, gjendja ndikon negativisht në zhvillimin e fetusit.

Shtatzënia pas IVF: tiparet e

Para futjes së vezëve të fekonduar një grua është trajtim hormon dhe procedura diagnostike për të zbuluar anomalitë kromozomal dhe sëmundjeve të trashëgueshme.

Për shkak të rrezikut të lartë të ndërprerjes së shtatzënisë pas IVF kërkon një mbikëqyrje shumë të pluhurosur mjekësore. Gjatë mandatit të tërë të shtatzënisë gruaja është e detyruar të marrë drogë. Task Mjeku hormonozamestytelnuyu të jetë adekuat, vitaminë dhe immunotherapy.

Gjithashtu, në qoftë se një grua ka comorbidities, medikamente të nevojshme për trajtimin e tyre.

Përcaktimi gruan gjatë gjithë shtatzënisë, duke përdorur shqyrtimit biokimike dhe me ultratinguj, e cila ndihmon për të vlerësuar gjendjen e placentës dhe mitrës e fruta veze, shkalla e zhvillimit të embrionit dhe të çrregullimeve të tij të mundshme.

Në prani të specialistëve të shumta shtatzënisë në disa raste të vendosë për të zvogëluar artificialisht numrin e embrioneve që ishin në gjendje të rritet me sukses të madh.

Në tremujorin e tretë nëna shtatzënë duhet t'i nënshtrohen kontrollit mjekësor dy herë në muaj. Nëse shtatzënia vazhdon pa komplikime, gruaja zakonisht në spital për 38 javë. Në shtatzënitë e shumta apo problemet ekzistuese para se të ndodhë në 30-34 javë-të.

shutterstock.com

Si për të mbajtur shtatzëninë pas IVF

  1. Për të rritur mundësinë e ofrimit të suksesshme, gratë që kanë marrë procedurën e IVF, ajo është e rekomanduar për të qëndruar në kontrollin e mjekut riprodhues të paktën gjatë tremujorit të parë.
  2. Nëse një grua preferon të respektohen në klinikën e grave në komunitet, klinicisti duhet të jenë të vetëdijshëm se shtatzënia ka ndodhur pas IVF. Informacioni më i plotë dhe autentike dhënë nga gruaja, më shumë të ngjarë që mjeku do të zgjedhë taktikat e saktë e shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës janë të suksesshme.
  3. Shtatzënia pas IVF imponon kërkesa të veçanta. Një grua duhet të shumë të kujdesshëm për shëndetin e tyre, dhe në shenjë të vogël të kësaj pafuqie (ndjenja e paraqitjes shurdhim, dhimbje barku, gjakderdhje, përkeqësimi i shëndetit të përgjithshëm) menjëherë të kërkojnë ndihmë mjekësore.