Ajo dhemb bark të ulët pas lindjes arsye


Nënat e reja shpesh pyesni gjinekologun: Pas lindjes dhembje të barkut, çfarë duhet të bëjmë? Përgjigjet janë të lidhura me fushën në të cilën ka dhimbje:

  • në degëzimit;
  • një kryq dhe coccyx;
  • në pjesët e publikë;
  • mbrapa dhe bel;
  • bark.

Dhimbje në perineum pas lindjes


Dhimbje në perineum pas dorëzimit mund të jetë konfuze edhe gratë që kanë lindur pa boshllëqe. Zakonisht kjo është për shkak se indet përjetuar rëndë perineal shtrihen. Dhimbje e tillë nuk është shumë i fortë dhe zgjat vetëm 2-4 ditë pas lindjes fëmija. Nëse gjatë procesit gjenerues ishin lot, dhimbja do të vazhdojnë gjatë gjithë procesit të shërimit, i cili mund të marrë 7-10 ditë. Nëse lënduar pas lindjes së fëmijës në bark perineum dhe më të ulët për më shumë se dy javë, të jetë i sigurt që të konsultoheni me mjekun tuaj.

Dhimbje në kryqe dhe coccyx pas lindjes

Zakonisht dhimbja në coccyx dhe kryqe që dalin nga lëndimi të muskujve të bazës së legenit dhe ligaments legenit. Këto muskujt marrin pjesë aktive në punë, dhe siklet ato mund të shfaqen në anim të trupit, duke ecur dhe urinimi. Nëse dhimbja apo përforcohet mbeten shumë intensive, ju duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj.

Dhimbje në zonën pubike

Jo të gjitha gratë të shfaqen dhimbje në zonën pubike. Por nëse pas lindjes bark lënduar dhe rajon pubike, kërc, atëherë ajo mund të jetë dëmtuar, i cili është përgjegjës për lidhjen e kockës pubike. Kjo kërc është nënshtruar shtrihen gjatë lindjes së fëmijës, kur kockat pubike veç e veç. Dhimbja në këtë fushë tregojnë se kërc mbetur shtrirë në të gjithë asimetria pubike kockave. Në përgjithësi, në qoftë se një rajon i lënduar poshtme të barkut dhe pubike pas lindjes, pastaj të caktojë një gjimnastikë të veçantë.

Dhimbje barku pas lindjes

Në mënyrë tipike, këto dhimbje janë tërhequr ose cramping në natyrë, e cila është karakteristikë e periudhës pas lindjes, si mitra fillon të tkurret me shpejtësi, rifiton madhësinë e saj të mëparshëm. Nga në lidhje me madhësinë e një basketboll, ajo zvogëlon madhësinë e tenisit, dhe ky proces mund të jetë i dhimbshëm. Kur gji oxytocin kur intensive hormon, aktivizimi i kontraktimet e mitrës, dhe dhimbje mund të rritet. Kohëzgjatja e dhimbjes mund të jetë 4 deri në 10 ditë. Nëse dhimbja nuk ndalet dhe ka intensive, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

Dhimbje në shpinë apo të ulët mbrapa

Nëse ka dhimbje në shpinë të ulët ose mbrapa, ju duhet për të filluar trajtimin sa më shpejt të jetë e mundur, sepse dhimbje të tilla mund të kalojnë përgjatë nervave dhe të lënduar edhe këmbët. Më të mirë të përshtatshme për lehtësim dhimbje të pishinë apo të ecin me një ritëm të ngadalshëm. Nëse dhimbje pas lindjes shumë intensive, ju duhet të konsultoheni me një Osteopaths neurolog.

Kur Postpartum bark dhemb, arsyeja mund të jetë si më poshtë: trauma e paslindjes, depresioni, lindjes së vështirë, më shumë stërvitje, të ndryshuar ritmin e jetës dhe më shumë. Edhe pse patologji si i tillë nuk mund të jetë, duhet të shqyrtohet në specialistë mjekësor.