Llojet e seksionit cezariane


Kirurgji cezariane përdoret më shpesh në obstetrikë. Gjatë gjithë historisë së pasur të këtij lloji të mjekëve ofrimit të shpikur dhe vënë në praktikë një numër të metodave të ndryshme të zbatimit të tij. Por sot konsiderohet i vlefshëm vetëm disa prej tyre.

Llojet e seksionit cezariane: metodë klasike


Më të përdorura është një c-seksioni në segmentin më të ulët mitrës tërthor prerje. Ky kesereva seksion tip gjithashtu ka disa versione të ndryshme që ndryshojnë në lartësi shkurtime në murin e barkut mëparshëm dhe një numër detajet e transaksionit.

Constant është autopsi shtresa të gjitha segmentet e murit të përparmë të barkut në mitër. Pastaj prerë gradualisht përmes dele fshikëz mitrës dhe mitrës. Kjo pasohet nga një nga fazat më kritike tërhequr fëmijën.

Në këtë fazë, shpesh ka vështirësi që mund të jenë për shkak të mungesës së relaksimit të muskujve të murit të barkut përparmë, dhe madhësia e madhe e kokës së fëmijës dhe mungesës së lëngut amniotik.

Pas largimit të fëmijës vjen koha e prerjes kordonin e kërthizës. Dhe pastaj Kirurgët gjithashtu ka konsensus dikush mendon se është e nevojshme për të kaluar kordonin e kërthizës menjëherë, të tjerët presin për përfundimin pulsation e kordonin e kërthizës, dhe dora e tretë shtrydhur gjakun nga kordonin e kërthizës të fetusit.

Metoda e fundit të çon në trashje të gjakut të porsalindur, e cila mund të shkaktojë komplikime të rënda në ditët e para të jetës, si neonatolgët janë jashtëzakonisht unflattering të saj. Dy të tjerët nuk shkaktojnë provokim të papritur dhe të zbatohen në mënyrë të barabartë, në varësi të situatës klinike.

Faza e ardhshme e placentës, gjithashtu i paqartë. Disa kirurgët pret pjellë degë e pavarur, të tjerë pjellë ndara me dorë.

Pengesë kryesore e opsionin e parë është koha që duhet për të pjellë natyrale ndarje dhe mundësinë e pjesë e përzgjedhjes së saj. Fakti që çdo i dytë i vonesë rrit sasinë e humbjes së gjakut gjatë operacionit.

Ndjekur qepur plagët në mitër. Se si kjo do të bëhet shtresë kualitative varet periudhë postoperativ, dhe aftësia e mitrës të vazhdojë të bëjë shtatzënisë. Metodat e qepje në mitër edhe një sasi të madhe, por mjekët e gjithë bota tani pajtohen se në nivelin aktual të materialit pa mikrobe dhe të shkëlqyer qepje të cilësisë, duhet të jetë rresht thur.

Pika qepur fshikëzës mitrës folds e ardhshëm, gjithashtu shkakton shumë konflikte dhe mosmarrëveshje. Fakti që në vitet e fundit është shumë e përhapur në botë dhe në Rusi, duke përfshirë modifikime të marra nga seksioni Stark cezariane. Gjatë kryerjes këtë metodë për disa segmente të murit të përparmë të barkut (fshikëz mitrës dele, peritoneum, muskujt, yndyrë nënlëkurës) nuk është sewn. IS

pastaj pak redukton transaksion dhe humbjen operativ. Megjithatë, pavarësisht nga numri i madh i tifozëve të kësaj metode, si shumë të kundërshtarëve. Kështu, ithtarët e kirurgjisë klasike insistuar në mënyrë të vendosur në respektimin e rregullave kryesore të prerë kirurgji - sewn. Përveç kësaj, një numër studimesh tregojnë një rritje të mprehtë në frekuencën dhe pafundësinë e mbështjelljes.

Pas shqyrtimit të barkut për të filluar layered suturing murin e barkut mëparshëm. Hapi i fundit është aplikuar në qepje të lëkurës. Në shumicën e rasteve, në qoftë se nuk ka contraindications, të lëkurës kozmetike intradermal sewn shtresë.

Seksioni Tjetër cezariane dhe indikacionet për ta

Në metodat klasike, ka disa lloje të tjera të seksioni cezariane përdorur në raste të veçanta.

Kështu, për heqjen e kujdesshme e një fëmijë të parakohshme, një fëmijë me aftësi të kufizuara, u rritën binjakët, rekomandohet seksion korporalnoe cezariane.

Gjithashtu, kjo metodë është përdorur shpesh kur shkëputje placental dhe drejtimin pozita tërthor të fetusit, si edhe një prerje e madhe në mitër ju lejon të shpejt dhe më pak traumatike tërheq fëmijën.

Indikacione shtesë për seksioni cesarean miomes trupore është njësi të shumta, të shprehura venat me variçe në segmentin më të ulët të mitrës dhe janë mbresë dispozicion trupor pas seksion cezariane. Në kryerjen e këtij operacioni prerje në murin e përparme të dyja mund të jenë të gjatësor dhe tërthor.

Por prerje në mitër gjatësore gjithmonë lart, nga vesico mitrës dele në mitër, e jo më pak se 12 cm. Dhe mbresë në mitër pas cesarean shumë më tepër se seksion kryq.

Një modifikim është ekstraperitonealnoho seksion cesarean seksion cesarean. Ajo është përdorur në rastet kur një rrezik shumë të lartë të peritonit postoperative infeksionit. Për të shmangur infeksionin në zgavrën e barkut, është bërë pa hapjen e peritoneum. Teknika është komplekse dhe pak kirurgët kanë atë. Me këtë në mendje dhe përdorimin e kufizuar të saj.

Pasojat e mundshme për gratë.

Por pyetja më e rëndësishme mbetet ende, çfarë lloji i seksionit cezariane për gruan më fal. Përgjigja që ai i jep një arsye të mirë për shkak se pjesën më gjerësisht operacion në segmentin më të ulët të mitrës. Kjo është koha më e fiziologjike dhe më pak traumatike.

Përveç kësaj, lëkura pas një operacioni zakonisht vendosë shtresë kozmetike, dhe prerë kirurgët shumë sot prodhojnë nën linjën bikini që të arrijë efekt të shkëlqyer kozmetike. Sigurisht, si me çdo operacioni, komplikime të paparashikuara mund të ndodhë, por në shumicën e rasteve operacioni është pa surpriza të pakëndshme. Me efekte afatgjata të mbështjelljes më të zakonshme në zgavrën e barkut dhe paaftësia e muskujt e murit të barkut mëparshëm.

Sot në vendin tonë dhe jashtë vendit ka shumë shkolla të ndryshme mami, secila prej të cilave konsideron se cesarean saj modifikim më të saktë. Por në praktikë, çdo metodë është e mirë, kur të aplikoni ai ka punuar jashtë në detaje. prandaj, duke diskutuar me mjekun operacionit të ardhshëm, nuk do të kategorikisht insistojnë në ndonjë lloj të veçantë të cezariane, por sigurisht që vlen të diskutuar të gjitha momentet emocionuese.