Bath pas lindjes


Gjatë shtatzënisë, mjekët nuk e rekomandojmë marrjen e një dush të ngrohtë, dhe edhe më shumë e nxehtë. Kjo është për shkak të kërcënimit të shkëputje abort dhe placentar. Pra, të gjithë shpresojnë për të imponuar mbi gratë pas lindjes. Por ka një pyetje legjitime, disa kohë pas lindjes mund të zhytem në banjë?

Kur mund të marrë një dush pas lindjes së fëmijës


Mjekët nuk rekomandoj duke marrë një dush brenda 40 ditëve pas dorëzimit.

Kjo është për shkak të faktit se pas lindjes vaginally në madhësinë origjinale nuk është reduktuar menjëherë, por rreth një muaj e gjysmë. Por kjo nuk është arsyeja kryesore.

Në mitër pas faqe placentar lindjes është vendi ku placenta ishte bashkangjitur. Ai merr një sasi të konsiderueshme dhe është një plagë e hapur. Qafën e mitrës nuk është mbyllur ende, ajo është formuar plotësisht dhe të rimarrin detyrat e tyre dy muaj pas lindjes.

Sepse dush është një kërcënim i rëndësishëm, sepse uji përmban bakteret që, një herë në sipërfaqen e plagës, madje edhe në praninë e gjakderdhje (gjakut dhe një terren ideal të mbarështimit për kultivimin e shumicës së baktereve) fillojnë në mënyrë aktive riprodhuar që kontribuojnë në shfaqjen e infeksionit lehonisë .

Infeksionit Postpartum: simptomat dhe trajtimi

Endometritis. Nëse ju ende guxojnë të trajtoj veten me banjo te mjeku afat rekomanduar, ju duhet të dini shenjat themelore të infeksionit endometritis më të zakonshme pas lindjes. Ky inflamacion i rreshtim të mitrës, të cilat mund të përhapet shpejt në shtresën e muskujve. Kjo sëmundje manifestohet nga simptomat e mëposhtme:

  • zvarritje dhimbje në bark që të bëhet më e lehtë në paqe;
  • temperaturë të lartë.

Në rast të lindjes endometritis nevojshëm shtrimin në spital urgjente. Në spital menjëherë do të fillojë trajtimin, i cili përfshin scraping zgavrën e mitrës për të hequr nga endometrium saj i përflakur dhe terapi antibiotike shoqërues.

Që endometritis shoqëruar me dehje të rënda, terapi nevojshme infuzion për të ndihmuar të sjellë trupin e toksinave dhe rivendosjen e dëmtuar metabolizmin me ujë kripë.

Inflamacion në joints. Në endometritis, dush kërcënuese komplikime inflamatore në nyje (në qoftë se një grua apo një këputje stitched damar pas cezariane). Trajtimi është bërë edhe nën mbikëqyrje mjekësore.

Në çështjet mundësitë dush pas lindjes në afat të rekomanduar nga një mjek vendimi i fundit, natyrisht, qëndron me gruan. Dhe mjekët mund të shpresojnë vetëm lindjes mendje e shëndoshë që duhet të mbahet mend jo vetëm dhe jo aq shumë për veten time, por për faktin se ata ishin përgjegjës për një foshnje e porsalindur.