Lindjes vertikale dhe të këqijat


Sot në birthing vertikal një shumë e informacionit, por, për fat të keq, shpesh jo mjaft të sakta dhe peresmyknut shumë. Pra, fillojë seks tuaj Unë dua që ajo Ata kritikuan mitet e lindjes vertikale. Pas analizimit të informacionit online në dispozicion mbi këtë temë, unë kam qenë dhe komentuar në listën e gabimeve më shqetësuese.

1.Vertikalnye lindjes janë tradicionale.

Së pari, duke folur për shpërndarjen vertikale, të gjithë të fillojnë për të kujtuar historinë dhe thonë se gratë kanë filluar squatting lindjes ose ulur në karrige, dhe punës horizontale si të tilla vetëm u shfaq në shekullin e 18-të. Por vetëm sa për të lexuar të dhënat historike të të gjitha lindjeve mbretëreshës (Pas të gjitha ata të cilët janë vetëm fillimi i procesit të publikut) për të kuptuar se për squatting nuk janë përmendur. Pozicioni Tradicionalisht vertikale gjatë punës praktikuar në Gjermani, Holandë, Azi dhe Afrikë, dhe në shumë vende të Evropës dhe Rusisë si grua fshatare lindi vetëm (jo një jetë të mirë).

2.Tolko me gruan e ofrimit vertikale sillet në mënyrë aktive në fazën e parë të punës.

Së dyti, shumë entuziastë lindjes vertikale pretendojnë se vetëm duke zgjedhur këtë opsion një grua në punë mund të ndihmojë nënat aktive sillen në fazën e parë të punës. Kjo nuk përkon me realitetin: menaxhimin aktiv të fazës së parë të punës (zbulimit të periudhës) praktikohet pothuajse universalisht dhe të mirëpritur ngrohtësisht nga shumica obstetër.

3.Vertikalnye lindjes më pak traumatike.

Një tjetër mit që është përsëritur me entuziazëm artikulli në artikull dhe në mbështetje të të cilave jep disa Statistika absolutisht të egra! Për fat të keq, përvoja mi klinike dhe përvoja e obstetër mi, elokuente tregon të kundërtën: bigëzim dhe indeve të buta të kanalin e lindjes më shpesh shqyer në shpërndarjen vertikale, pikërisht për shkak mamia mund të sigurojë të ndihmojë në mbrojtjen e perineum, dhe gruaja kot përpjekjet e tyre nuk janë të kontrolluara mirë në kohë për të ndaluar dhe të pasurisë prodyhatysya nën kërcënimin e shpërthimit të perineum. Një statistikë e vërtetë për këtë çështje mund të shihet në arkivat e Shërbimit Shtetëror i Statistikave Federal, i cili është plotësisht i arritshëm për të gjithë të interesuar në to.

Lidhur me artikuj mbi punën e fëmijëve diçka vertikale shpesh si traumat e lindjes duket cephalhematoma një komplikacion i rrallë që zakonisht ndodh për shkak të parregullt periudhën e publikimit rrjedha (kontraktimet e dobët, qafën e mitrës është e ngurtë, mungesa e gjatë e membranave).

Fruta 4.Prodvizhenie në shpërndarjen vertikale është më mirë.

Kjo deklaratë në vetvete në kundërshtim me sens të përbashkët. Të gjithë vetëm e kundërta. Në pozitën vertikale të presionit kokë të fortë mbi muskujt e bazës së legenit të pushtetit, më shumë stimuluese zonat refleks janë atje, dhe si rezultat - fuqinë në rritje. Dhe më shumë pushtet më të shpejtë dhe më e mprehtë ndodh gjatë dëbimit (dmth, lindjes aktual).

Me këtë pikë të përfshijnë pohimin qesharake se lindjes vertikale lejojë pushtetit për të përjashtuar, nëse gratë janë të kundërindikuar për arsye mjekësore (për shembull, një shkallë të lartë të miopi). Ajo është gjithashtu mjaft e gabuar për të përjashtuar pushtet mund të jetë vetëm imponimi i pincë obstetrike ose nxjerrjen vakum të fetusit. Metoda të tjera në lindje vaginally nuk ekziston.

Features vertikal dhe horizontal lindjes lëvizje.

Por ajo që është procesi prodhues dallimi i vërtetë? Së pari, sqaroj edhe një herë ne po flasim vetëm për fazën e dytë të periudhës së punës, dëbimit, periudha e fuqishme kur një fëmijë grua vytuzhivat. Në lindjes vertikale në këtë periudhë gruaja gjunjëzuar ose ulur poshtë, dhe kur lindja është horizontale në një shtretër të veçanta Rahmanivskomu. Rastësisht, ia vlen të përmendet se ky shtrat dhe kompetencat funksionale prapa në kohë është zakonisht fikse në gjysmë-ulur pozicion dhe pas lindjes bie, e cila mundëson pjesën tjetër grua në kohën e inspektimit. Një tjetër ndryshim themelor është koha që mamia horizontale lindjes ose mjek siguruar user manual, parandalimin lot perineal, dhe shpjegoj kokën paraprakisht. Në infermieret ofrimit vertikale merr pozitën e vëzhguesit.

Përfitimet e lindjes vertikal.

Kështu, aspektet kryesore pozitive të lindjes vertikal duhet të përfshijë një fuqitë e mëdha të forcës, për shkak të shtimin e forcave lufton gravitetit. Përveç kësaj, përpjekjet zakonisht vijnë më shpejt dhe në bazë të shumë grave më pak të dhimbshme.

Pikë negative.

Këto përfshijnë, mbi të gjitha, është mungesa e kontrollit të një procesi të fuqishëm. Kjo është se si një grua ndihet tuzhitsya. Por në të njëjtën kohë, mjeku dhe mamia nuk mund të mbrojë atë nga hendeku kërcënim bigëzim, e cila çon në trauma perineal, që në lindjen e fëmijës vertikale ende ndodhin shumë më shpesh.

Sigurisht, çdo grua për veten vetëm vendos se si ajo do të lindë. Dhe të zgjedhin një mjek dhe spital që mund të plotësojë të gjitha kërkesat e tij. Kjo përfshin vertikale dhe horizontale, dhe familjen, dhe shumë lloje të tjera të punës, tani janë zbatuar në mënyrë aktive dhe të promovohen. Më e rëndësishmja, në ndjekje të trendeve të modës dhe të bukur që të mos vuajnë pacientët tona kryesore: nënën dhe fëmijën.