Shtatzënisë ektopike shenjat e hershme


Termi përshkruan fenomeni i shtatzënisë ektopike nuk janë zhvillimi i fetusit në mitër, dhe pjesa tjetër e trupit të femrës. Këto organe nuk janë përshtatur për ngjizje, lindjes, sepse kjo mund të rezultojë në shtatzëni. Gjërat janë shumë më keq, në qoftë se koha nuk njeh një shtatzëni ektopike, dhe shenjat e saj të para të kësaj pafuqie në mërgim.

Shtatzënia më e rrezikshme ektopike


Rreziku kryesor i shtatzënisë ektopike është ajo që ndalon veza e fekonduar nuk është aty ku duhet të jetë, por, për shembull, në tubën fallopiane, e cila është e bashkangjitur dhe vazhdon zhvillimin e saj. Shtatzëni ektopike, shenjat e para të cilat janë shoqëruar me rritjen tub diametër do të shkaktojë një rritje të ngarkesës në këtë trup, efektet dhimbje dhe kërcënimin e dëmtimit të trupit. Gjakut, mukusit dhe vezën kështu bjerë në zgavrën e barkut, e cila është lidhur për të shkaktuar inflamacion dhe dhimbje të rëndë. E gjithë kjo është e shoqëruar me gjakderdhje e harlisur dhe mund të çojë në pasoja serioze. Trajtuar këtë sëmundje në aspektin e përtëritja.

Shtatzënia jashtë mitrës gjakderdhje veçanërisht i rëndësishëm dhe dhimbje të forta për shkak të komplikimeve të shmanget. Mjekësia moderne ju lejon të mbani strukturën e plotë të mitrës dhe për të shmangur kirurgji radikale, ndërsa para se të mund të përfundojë duke hequr organin e prekur, së bashku me mitër.

Shenjat e para të shtatzënisë ektopike:

  • Çdo dhimbje barku vizave në shtatzëninë e hershme mund të jetë bazë e mjaftueshme për të kërkuar kujdes mjekësor. Siklet ndodh në njërën anë të barkut, ku fetusin në zhvillim;
  • Dhimbje mund të rritet në varësi të pozicionit të trupit kur ecin dhe bust. Nëse fetusi më të zhvilluara jashtë mitrës ndodh në pjesën më të gjerë të tuba fallopiane, ankthi dhe parehati mund të lindin pas 8 javëve të shtatzënisë, nëse ngushtë − 5 ose 6. Sheechnaya shtatzënia është më e rrezikshme, sepse shumë rrallë shoqërohet me siklet dhe mund të kalojë pa u vënë re;
  • mund të diktim: vezë të fituar një terren në zonat e pasura në enët e gjakut;
  • shtatzëni ektopike, shenjat e para të cilat shpesh tërheqin vëmendjen, ethe paraqitur, presion gjaku i ulët, marramendje.

Siç mund ta shikoni, shtatzëni ektopike mbart shumë rreziqe, të cilat mund të shmanget, në qoftë se ju trajtoni trupin tuaj me kujdes të madh.