Tetë muaj 31-35 javë


Një fëmijë vjen në këtë fazë të zhvillimit, kur ajo është në mënyrë aktive duke fituar peshë. Dhe sigurisht edhe ju. Të bonus bukur në këtë afat mund të bëhet lehtësisht e tepruar. Por shumë kufizojnë veten për ushqim nuk është e vlefshme. Vetëm të shmangur produktet e dëmshme. Përjashtojë nga dieta gjitha e ëmbël dhe më e ushqime niseshte, këto ushqime që ju mund të hani vetëm bukë, mundësisht bahatozernova dhe krunde.

Mos harroni se jo vetëm aktive në rritje kockave, muskujve dhe nënlëkurës yndyrë. Muajin e tetë si një rritje aktive të trurit. Prandaj, dietën tuaj duhet të jenë të larmishme dhe të balancuar. Dietë duhet të jetë gjithmonë i pranishëm mish dhe peshk, vezë, mëlçisë, shumë zarzavate, perime dhe fruta. Dhe mos harroni se në qoftë se ju gatuaj ushqim tuaj steamed ose furrë, ju jeni duke bërë një dhuratë të paçmuar në mëlçinë e tij, siç është tani dhe kështu të kryejë trupezuar me mbeshtjelljen e rëndë, kështu që pse të ngarkesës atë edhe yndyror ushqim!

32 javë-të të shtatzënisë 33 tretë javën e Javës shtatzënia 34 Java beremennosti35 beremennosti36-të javë të shtatzënisë

Fëmija është ende shumë lëvizje, por natyra e lëvizjeve ka ndryshuar. Grushta e tij janë shumë më të fortë, dhe ju do të më shumë gjasa të vëreni se ajo shpesh ju godet në rreth të njëjtin vend. Kjo është për shkak të faktit se në këtë kohë fëmija përpiqet të marrë një pozicion më të favorshëm për lindjet që shtrihen kokë poshtë. Në këtë situatë, nëse shtatzënia vazhdon pa komplikime, ai do të mbetet deri në lindje. Sigurisht, fryti mund të kthehet në rreth 36 javë të shtatzënisë, dhe nganjëherë deri në lindje, por situata të tilla shpesh lindin kur polyhydramnios ose një sasi të vogël të frutave.

Mushkëritë fetale vazhdojnë të zhvillojnë, por kjo është ndoshta i vetmi organ i cili ende nuk ka përfunduar zhvillimin e tyre paralindjes. Të gjitha sistemet dhe organet e tjera janë duke funksionuar normalisht. Megjithatë, ka edhe ata që përfundojnë zhvillimin e tyre pas lindjes. Ata janë organet e sistemit imunitar, veshkave dhe dhëmbëve.

Në tetë muajt e mbaron formimin e vizionit. Fëmija juaj tani mund të injoroj, dhe duke u fokusuar vizion.

Ndryshimet në trupin e nënës


Trupi juaj ashpër rrit nivelin e estrogjenit në mënyrë që të rrisë ndjeshmërinë e muskujve të mitrës për oxytocin. Niveli i hormonit oxytocin, e cila është përgjegjëse për aktivitetet e përgjithshme të gradualisht në rritje. Jo të gjithë e di se ajo është përgjegjëse për sekretimin jo vetëm nëna. Shumica e tij të prodhuar fruta, dhe kjo na lejon të besojmë se fëmija zgjedh kohën më të favorshme për ditëlindjen e tij. Në fund të fundit, hormonet e tij t'i japë shtysë për fillimin e punës, dhe do të mbajë aktivitetin e rregullt të departamentit të lindjes deri në litra.

Një tjetër hormonal menjëherë të ndihet. Ju do të ndiheni gjithnjë e më shumë të ashtuquajturat kontraktimet e trajnimit që letërsia e huaj në përgjithësi quhen kontraktimet Braxton-Hicks. Ata nuk duhet të jenë të dhimbshme dhe të shkaktojë shqetësim të veçantë. Ju do të vëreni vetëm se herë pas here mitra juaj ndërpreu. Ndonjëherë kjo është e shoqëruar me dhimbje të lehtë, duke tërhequr bark ose në rajonin e mesit. Si kohëzgjatjen e shtatzënisë përleshjet e tilla do të ndodhin më shpesh. Por nëse ata fillojnë të shqetësojë ju, janë shumë të shpeshta dhe të dhimbshme, ju duhet të konsultoheni me një mjek, si dhe kërcënim të dukshëm të lindjes së parakohshme.