Tremujorin e dytë të zhvillimit të fetusit


Tremujorin e dytë zgjat 13-28 javë. Gjatë kësaj periudhe ka identifikuar një numër të periudhave veçanërisht shqetësuese e zhvillimit të fetusit, e cila quhet kritike. Nënat e ardhshëm duhet të dini rreth tyre.

  1. Koha 13, 20-24 dhe 28 javë të tremujorit të dytë të shtatzënisë janë kritike kur hyperandrogenism. Edhe në qoftë se nëna shtatzënë nuk ka qenë kurrë një diagnozë të tillë, mjeku duhet të jetë veçanërisht i vëmendshëm ndaj këtyre kushteve. Kjo kryesisht ka të bëjë me qafën e mitrës që mund të hapë para kohe për shkak të një tepricë të hormoneve mashkullore.
  2. Nga 15 deri 20 javë periudhën e rritjes aktive dhe zhvillimin e trurit. Shkelja e këtyre proceseve mund të shkaktojnë anomalitë serioze në fëmijën, kështu që është e nevojshme për të përjashtuar më të gjitha ndikimet negative.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 13 javë


Brenda 14 javëve të dytë përmasa tremujorin e fëmijës fillojnë të ndryshojnë në mënyrë drastike, duke rritur gjatësinë e trupit të saj, dhe koka është tani rreth 1/3 e gjatësisë së përgjithshme të trupit. Fëmija tashmë ka shenjat e gishtave. Muskujt e tij të bëhet më të mëdha dhe më të fortë me çdo orë që kalon, dhe lëviz më të vetëdijshëm dhe të sakta.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 14 javë

Fruta ka rreth 9 cm e gjatë dhe peshon rreth 45 gram të kësaj jave pothuajse përfundon duke formuar kafkën e fytyrës, sytë të lëvizur më pranë hundës dhe veshëve, në të kundërtën, përsëri. Në flokët në fëmijën dalin vetullat dhe qerpikët. Rritja e varg e lëvizjeve në duart e fetusit; tani ai mund të lëvizë gishtat e tij veç e veç, dhe nuk compress-shfryj grushta si më parë.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 15 javë

Ajo fillon me një periudhë të rritjes intensive të trurit, e cila shkon vetëm në 20 javë. Trupi i fetusit duket flokët lanugo se do të zhduket pak para lindjes. Ai formoi gjuhën, gjëndrat pështymore dhe qielli, duke përfshirë llamba shije. Tani ai e ndjen shijen e ushqimeve që nëna shtatzënë ha. Fëmijë fillon të përtypë lëngun amniotik, tani ajo do të tretet në traktin e tij të ndihmon tretjen e ushqimit.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 16 javë

Rritja e fetusit 16,4 cm dhe peshon rreth 118 gram me 17 javëve të tremujorit të dytë u rrit norma e rritjes së fetusit, placenta është ende i zhvilluar në mënyrë aktive, dhe këtë javë fetusi fillon të lë pas rritjen e saj. Aktivisht zhvillimin kokë dhe muskujt e qafës, e cila rrit lëvizshmërinë e tyre dhe varg e levizjes. Këtë javë po hedh 10 dhëmbë të përhershëm.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 17 javë

Fruta fillon të marrë lëvizjet e para të frymëmarrjes. Ashtu si ai rritet në utero, ajo do të thith vetëm lëngun amniotik. Skeleti i tij është formuar pothuajse tërësisht, por deri kërc kockave. Këtë javë fillon formimin e vatrave të kockëzim në shumicën e eshtra të mëdha.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 18 javë

Në rritje fruta 20,3 cm, pesha 217 g, pas 19 javësh të tremujorit të dytë fëmija i parë fillon të grumbulluar yndyrë në javën e kaluar për të hedhur indin nënlëkuror. Së shpejti trupi i tij fillojnë të shfaqen rrudhat. Në zorrë e meconium fetusit formuar së pari, dhe fibrave nervore kanë filluar të rriten shell myelynovoy. Djemtë organet gjenitale formuar pothuajse plotësisht, dhe vajzat në këtë fazë të formimit të mitrës dhe fallopiane tuba.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 19 javë

Fetusi është i formuar nga e kësaj jave syrovidnoy yndyrat veçantë mbuluar mbrojtëse, e cila do të mbrojë fëmijën nga një numër i ndikimeve negative pothuajse të lindjes. Në trurin e fëmijës zonave përgjegjëse për perceptimin e shëndoshë dhe shije në zhvillim. Që atëherë, fëmija mund të dëgjojë zërin e nënës.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 20 javë

Rritja e fëmijës është 24.1 cm dhe peshon rreth 345 gram lëkura e tij deri në fund të 21 javëve të tremujorit të dytë do të përbëhet nga dy shtresa të sipërme (epidermë) dhe më të ulët (dermis). Duart dhe këmbët të vazhdojë të zhvillojë dhe të bëhet më e fortë. Nga rruga, ata tashmë kanë përmasa e saktë.

Së dyti Shtatzënia tremujor: Java 21

Foshnja në fund formuar qepallat dhe vetullat. Ajo i përgjigjet lëshojnë zë të lartë dhe këtë javë ka një cikël të rregullt të gjumit dhe syçeltësi.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 22 javë

Fëmijë ka pothuajse të njëjtat përmasa të trupit si një porsalindur, por pamjen e saj ende të ndryshme. Ind dhjamor nënlëkurës zhvilluar lëkurës varur folds shumë të dobët dhe të përafërt. Pas 23 javësh të tremujorit të dytë fillon pothuajse në forcë të plotë për të punuar gjëndër tiroide e tij.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 23 javë

Rritja e fëmijës është 29,7 cm dhe peshon rreth 607 g Këtë javë përfundon zhvillimin e ossicles auditory e veshit të brendshëm. Sistemi vestibular është formuar edhe praktikisht, e cila ndikon në koordinimin e fetusit. Pankreasit sekreton të gjithë sasinë e insulinës kërkohet fetusit.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 24 javë

Mushkëritë janë aktivisht zhvillimin fetusin, dhe ata fillojnë të sintetizojnë substancën e parë surfactant të veçantë që lejon fëmijën tuaj për të marrë frymë pas lindjes.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 25 javë

Dhe në fund formuar kapilarët mbushur me gjak. Lëkurës foshnjës pas 26 javësh tremujorin e dytë të shtatzënisë bëhet një ngjyrë trëndafili. Që nga kjo kohë, fëmija konsiderohet e qëndrueshme, në rastin e lindjes së parakohshme ajo duhet të ofrojë gamën e plotë të kujdesit intensiv.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 26 javë

Rritja e fëmijës është 33,9 cm dhe peshon rreth 969, Ajo ka formuar të gjitha pesë shqisat, dhe deri në fund të kësaj jave do të fillojë për të hapur sytë. Truri vazhdon të rritet. Aktiviteti i saj është duke u rritur dita ditës.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë: 27 javë

28 javë javën e kaluar të tremujorit të dytë. Fëmija vazhdon të zhvillohet. Në këtë fazë nuk ka një diferencim shtresa e retinë. Ai përgjigjet edhe në dritë dhe nëse shkëlqejë një elektrik dore në barkun e tij kthehet në burim drite dhe do të ndjekë atë.